News

Elevii cu părul vopsit sunt exmatriculaţi, dar cei care se droghează riscă doar notă scăzută la purtare. Regulament absurd într-o şcoală din Bucureşti

La o școală din Capitală, elevii cu părul vopsit riscă exmatricularea, în schimb, cei prinși cu arme și cu droguri asupra lor riscă doar scăderea notei la purtare.
11.04.2022 | 15:10
Elevii cu parul vopsit sunt exmatriculati dar cei care se drogheaza risca doar nota scazuta la purtare Regulament absurd intro scoala din Bucuresti
Regulamentul unei școli din Capitală a stârnit revoltă în rândul elevilor. Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Regulament bizar al unei unități de învățământ din București. Sunt avertizați cu exmatricularea elevii care se prezintă cu părul vopsit la ore, iar elevii care dețin asupra lor droguri, arme, băuturi alcoolice sau participă la jocuri de noroc riscă doar scăderea notei la purtare.

Asociația Elevilor critică regulamentul școlii

Regulamentul aparține Școlii Gimnaziale Nr.194, din Sectorul 4 al Capitalei. Odată citit, Asociația Elevilor a luat atitudine, criticând acest demers.

ADVERTISEMENT

Totodată , în același regulament mai apare că elevii vor fi obligați să poarte doar uniforma stabilită de cadrele didactice, un alt lucru care a stârnit revoltă.

”Ținuta vestimentară şi capilară a elevelor va fi îngrijită (părul tuns scurt sau lung, dar legat şi pieptănat). Nu se admite părul vopsit. Elevele şi elevii care îşi vopsesc părul vor fi sancţionaţi până la eliminarea din şcoală şi chiar mutarea la altă şcoală. Fusta nu trebuie să fie foarte scurtă (cu mai mult de 5-6 cm deasupra genunchiului). Elevele nu vor avea sprâncene pensate, nu se vor farda (ruj, ojă, fond de ten, rimel etc). Nu se recomandă încălţăminte cu talpă înaltă, aceasta punând în pericol dezvoltarea normală a copilului”, este menționat în regulamentul unității de învățământ, citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT

Asociația Elevilor a solicitat intervenția Inspectoratului Școlar din București, în urma sesizării neregulilor. Mulți nu văd legătura dintre părul vopsit și performanța la ore. De asemenea, cataloghează inițiativa unității de învățământ drept una ”bulversantă și ilogică”.

”Elevii contestă aberările şcolii, dorindu-şi să diminueze aceste bariere în comunicare elev-profesor, din pricina unei culori diferite a părului ce le oferă oportunitatea elevilor să se exprime liber şi să îşi însuşească propriul stil. «Ce legătură are părul vopsit cu performanţa elevului?», este întrebarea unei eleve dintr-un liceu din Bucureşti, care condamnă ferm lipsa de interes a conducerii şcolii cu privire la sancţiunile care sunt chiar importante, cum ar fi: deţinerea sau consumarea drogurilor, băuturilor alcoolice sau alte substanţe interzise, care pot influenţa şi avea un impact negativ în viitorul elevului.

ADVERTISEMENT

Modul de acţionare a şcolii în cele două situaţii sunt bulversante, şi nu autoritare, ci ilogice faţă de educaţia elevilor care învaţă în unitatea lor de învăţământ. De asemenea, aceleaşi sancţiuni ca în cazul introducerii de droguri în şcoală sunt valabile şi în cazul în care un elev introduce şi/sau să face uz în perimetrul unităţii de învăţământ de orice tipuri de arme sau alte produse pirotehnice, precum muniţie, petarde, pocnitori sau altele asemenea, spray-uri lacrimogene, paralizante sau altele asemenea care, prin acţiunea lor, pot afecta integritatea fizică şi psihică a elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ”, au transmis reprezentanții Asociației Elevilor, într-un comunicat de presă.

Reacția școlii după regulamentul impus elevilor

Odată ce a observat controversa produsă, școala și-a blocat site-ul unde era postat regulamentul.

ADVERTISEMENT
Școala 194 din Capitala și-a inchis site-ul în urma criticilor primite
Școala 194 din Capitala și-a inchis site-ul în urma criticilor primite. Sursa foto: captură Scoala 194

 

Inspectoratul Școlar București a demarat o anchetă

Inspectoratul Școlar București face acum verificări în acest caz.

Tags: