News

Elevii de gimnaziu ar putea avea o nouă materie. Parlamentarii vor să introducă încă o disciplină în şcoli

Elevii de gimnaziu ar putea avea o nouă materie începând cu anul 2022. Senatorii vor să fie introdusă educația pentru mediu în programa școlară. Ce au motivat aceștia.
08.12.2021 | 23:43
Elevii de gimnaziu ar putea avea o noua materie Parlamentarii vor sa introduca inca o disciplina in scoli
ADVERTISEMENT

Copiii ar putea învăța o materie nouă de la anul. O propunere a senatorilor arată că aceștia vor să se introducă educația pentru mediu în programa școlară.

Astfel, începând din anul 2022, copiii ar putea învăța chiar trei materii noi, pentru că deja s-a aprobat ca educația financiară și educația juridică să fie prezente în școli, de la anul.

ADVERTISEMENT

Educația pentru mediu ar putea deveni materie în 2022

Proiectul de lege privind educația pentru mediu va ajunge curând la vot în Parlament, care este cameră decizională.

Senatorii vor ca legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 să fie modificată în acest sens.

“Provocările legate de mediu necesită un răspuns urgent și ambițios, pentru că viitorul se clădește cu o generație pregătită pentru provocările actuale legate de climă și mediu. Investițiile în infrastructura verde, în programe de mediu și de management sustenabil al resurselor naturale ale României nu pot fi susținute eficient în lipsa educației corespunzătoare a populației”, au precizat inițiatorii proiectului introducerea competențelor de mediu la școală.

ADVERTISEMENT

Educația pentru mediu ar urma să fie introdusă în secțiunea de competențe sociale și civice din programa școlară.

Copiii vor mai învăța două noi materii din 2022

În noiembrie, a mai fost adoptată o lege pentru a fi introduse două noi materii în țara noastră. Este vorba de educație juridică și cea financiară.

ADVERTISEMENT

Ambele au fost văzute cu ochi buni de profesori, mai ales că unii dintre ei deja sunt familiari cu materie, deoarece ea este disponibilă în școli ca materie opțională.

“Educația juridică ar trebui să acopere principalele reguli care li se aplică copiilor, când sunt acasă, pe stradă, la școală, în online, când vin în contact cu banca, cu spitalul sau oamenii legii”, a spus judecătorul Cristi Danileț.

ADVERTISEMENT

“Educația juridică a prins foarte bine la elevii de clasa a 7-a. Încercăm să parcurgem informația prin discuții libere, prin studii de caz, prin exemple din viața concretă”, spune Ioana Morar, profesor de educație juridică, conform protv.ro.

Iată ce declara un specialist despre educația financiară:

 “La clasele primare este important să știm pușculița – cum o folosim și care e rolul.

Dar până să ajungem acolo este important să știm de unde vin banii, de ce merg părinții la serviciu, și mai ales este important că cei mici să afle care sunt prioritățile, care sunt diferențele dinte nevoi și dorințe”, spune Loredana Poenaru, manager educație financiară.

ADVERTISEMENT
Tags: