News

Elevii din ani terminali s-au întors la școală. Câţi au participat la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale

02.06.2020 | 18:33
Elevii din ani terminali sau intors la scoala Cati au participat la cursurile de pregatire pentru examenele nationale
Elevii din ani terminali s-au întors la școală. Câţi au participat la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Elevii din ani terminali s-au întors la școală pe 2 iunie pentru a lua parte la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale, Evaluarea Națională și Bacalaureat, programate în această lună.

Elevii din ani terminali s-au întors la școală. Câţi au participat la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale

Ministerul Educației anunță că un procent important de peste 70% dintre elevii claselor terminale a VIII-a și a XII-a şi-au anunţat intenţia de a participa la cursurile de pregătire care au început marţi.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare rată de participare, undeva aproape de 100%, se înregistrează în centrul țării, dar și în zone din sud. Reprezentanții Ministerului Educaţiei au anunțat că procentul de participare se situează la 96% în judeţele Harghita şi Ialomiţa, 90% în Covasna şi Maramureş, 87% în Brăila.

Dornici să studieze din nou în bănci sunt și elevi din judeţele Vrancea şi Tulcea, unde se înregistrează o rată de peste 80% de participare, anunță News.ro. La polul opus, în Bucureşti, doar 40% dintre elevi participă la aceste sesiuni de pregătire.

ADVERTISEMENT

Oficialii ministerului au precizat că nu s-au înregistrat probleme în prima zi a activităţii de pregătire, şcolile fiind pregătite să primească elevii.

Condiţiile în care se desfășoară orele de pregătire

Ministerul Educației, în colaborare strânsă cu Ministerul Sănătăţii, au stabilit condiţiile în care se desfăşoară orele de pregătire a elevilor din clasele terminale, dar şi examenele. Astfel, au fost puse în aplicare prevederi pentru intrarea în unităţile de învăţământ, grupele dintr-o clasă, dar şi pentru grupurile sanitare.

ADVERTISEMENT

Vor exista grupe de maxim 10 elevi, sălile vor fi dezinfectate şi aerisite, vor exista pauze şi toată lumea va purta măşti şi se va dezinfecta la intrarea în unitate. Nu pot participa la cursuri sau examene elevii care au simptome sau temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius.

Elevii din anii terminali s-au întors, marţi, la şcoală, până pe 12 iunie urmând să facă pregătire pentru examenele naţionale – Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. În perioada 2 – 12 iunie se vor realiza numai activităţi de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale, iar prezenţa în această perioadă la şcoală este opţională.

ADVERTISEMENT

În cazul elevilor care nu vor participa fizic la pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale vor fi organizate activităţi de pregătire online sau de pregătire alternativă.

ADVERTISEMENT