News

Elevii din Franța nu vor fi obligați să meargă la școală după redeschidere. Care este motivul

23.04.2020 | 19:49
Elevii din Franta nu vor fi obligati sa mearga la scoala dupa redeschidere Care este motivul
ADVERTISEMENT

Elevii din Franța nu sunt obligați să se prezinte la ore după reluarea școlii. Decizia este una luată de autoritățile din vârful statului francez și au la bază precauții privind protejarea în fața răspândirii coronavirus.

Elevii din Franța nu vor fi obligați să meargă la școală după redeschidere

Redeschiderea școlilor din Franța, eveniment prognozat pentru 11 mai, va fi unul pe bază de ”voluntariat”. Cu alte cuvinte, elevii nu sunt obligați să se prezinte la cursuri, anunță Reuters.

ADVERTISEMENT

Părinții elevilor din Franța nu vor fi obligați să-și trimită copiii la școală de luna viitoare, atunci când se anunță reluarea cursurilor. Pe 23 aprilie, conducătorii statului francez au anunțat data de 11 mai ca fiind cea în care elevii vor reveni în băncile claselor.

Joi, după o într-o întâlnire cu primarii din toată Franța, președintele Emmanuel Macron a spus că orice ridicare a normelor de izolare va fi adaptată fiecărei zone, în funcție de cât de gravă a fost pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Șeful Statului a mai precizat că elevii, atât cei din clasele mai mici, cât și cei din învățământul superior, vor reveni la ore, dar ”fără nicio obligație”.

Asta înseamnă că se vor face ore cu elevii veniți pe bază de voluntariat. Decizia vine după ce mai mulți părinți din hexagon se tem încă de expunerea copiilor în fața virusului.

ADVERTISEMENT

Se va limita numărului de elevi în clase

Pentru a încerca stoparea extinderii coronavirus după redeschiderea școlilor, autoritățile de la Paris au decis ca numărul de elevi din clase să fie unul de maxim 15.

Încă nu este specificat de lege dacă dacă profesorii și elevii, precum și cetățenii, vor fi obligați să poarte măști pentru a preveni o nouă creștere în cazurile de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Măsurile de relaxare din Franța sunt unele graduale. Guvernul de la Paris a comunicat faptul că restaurantele, cafenelele și cinematografele vor rămâne închise. La fel se întâmplă cu adunările publice mari, precum concertele și evenimentele sportive.

ADVERTISEMENT