News

Elevii din Ilfov pot veni în București pentru simularea la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Documentul de care au nevoie

21.03.2021 | 22:19
Elevii din Ilfov pot veni in Bucuresti pentru simularea la Evaluarea Nationala si Bacalaureat Documentul de care au nevoie
ADVERTISEMENT

Elevii din localitățile din Ilfov aflate în carantină, dar care învață în școli și licee din București, au voie să vină în Capitală pentru simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Prefectul Alin Stoica a explicat cum se va întâmpla acest lucru.

Elevii și părinții din Ilfov pot veni în București pentru simulare

Atât elevii, cât și părinții care îi însoțesc trebuie să aibă o declarație pe propria răspundere pentru a ieși din localitățile aflate în carantină.

ADVERTISEMENT

„Pentru simulări, copiii vor putea să vină în unitățile școlare de aici, pentru simularea pentru Bacalaureat, în liceele din București.

Prefectul de Ilfov tocmai a luat aceste măsuri pentru a permite copiilor să se deplaseze pe baza unei declarații și aici, în București, am rugat Poliția Capitalei să asigure patrule în jurul liceelor, pentru a se asigura că se respectă măsurile de siguranță, respectiv purtarea măștii și distanțarea fizică”, a spus Stoica.

ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei a mai declarat că părinții îi pot însoți pe copii la simulare și îi pot aduce cu mașina, tot în baza declarației pe propria răspundere.

„Ne așteptăm ca în jurul liceelor să fie mai multă populație”, a adăugat el.

Potrivit unui ordin al DSU, este permisă deplasarea din localitatea carantinată într-o localitate necarantinată și se încadrează la „motive justificate”, pentru cei care participă la simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

ADVERTISEMENT