Așadar, Polonia a introdus cursuri obligatorii de tras cu arma în școlile primare, fiind prima țară din Uniunea Europeană care face acest lucru. Elevii încep, așadar, de la clasele mici, să folosească arme cu laser și să le asambleze și să le utilizeze corect, sub supravegherea profesorilor și a instructorilor.
Conform Deutsche Welle, directorii de școli și politicienii spun că e nevoie ca tinerii să fie pregătiți de situații de criză, în condițiile în care pericolul rus este la colț. Tot mai mulți specialiști vorbesc despre un conflict inevitabil între Rusia și restul țărilor din Uniunea Europeană, în cel mult 10 ani.
”Este o materie obligatorie în școlile poloneze. Lecțiile conțin asamblarea și funcționarea armelor. Având în vedere starea actuală a lumii, cred că această formare este foarte valoroasă”, a declarat Ewa Golinska, directorul unei școli primare, potrivit sursei citate.
Profesorii nu văd nicio problemă în faptul că cei mici pun mâna pe arme încă din clasele pregătitoare. ”Nu sunt prea tineri să învețe să tragă, pentru că pasiunea pentru a trage cu arma, la fel ca orice sport, se dezvoltă de la o vârstă fragedă.
De asta, ministerul a ordonat să fie executate antrenamente de acest fel pentru toți oamenii”, a explicat și primarul orașului Skarszewy, Jacek Paul. Aceste cursuri erau opționale până acum trei luni. Elevii folosesc arme cu laser și cu siguranță nu se apropie de muniția reală, iar aceste arme vor fi distribuite în toate școlile din Polonia.
”Există 18.000 de școli în Polonia, toate vor primi acest echipament ca parte a siguranței lor”, a declarat Krzysztof Papadis, reprezentantul unui mare dezvoltator de arme cu laser. Cum era de așteptat, elevilor le place mult această materie școlară.
De exemplu, la școala ”Nicolaus Copernicus” învață elevi din clasa întâi până în clasa a 8-a. În sala de sport lucrurile pot să devină puțin neobișnuite, mai ales atunci când elevii de 14 ani se înarmează cu arme de asalt, sub supravegherea directorului școlii.
”Mă simt bine când ating ținta”, se mândrește o elevă. ”Trasul cu arma e distractiv. Să ții o armă în mână și să țintești, e foarte tare”, a completat un alt copil. ”Cred că e o idee bună. Viața e înfricoșătoare în ultimul timp. Trebuie să fii pregătit pentru orice”, a adăugat o elevă, conștientă de pericolul rusesc.
O părere bună despre acest exercițiu îl au și părinții, care cred în continuare că e important ca noile generații să poată să tragă cu arma în caz de război. ”Simțim mândrie, copiii noștri vor să fie de partea dreaptă a istoriei, să ne apere țara și să fie patrioți”, a declarat mama unui elev.