News

Elevii din România ar putea susține un Bacalaureat personalizat. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că elevii din România ar putea susține, în următorii ani, un Bacalaureat personalizat. Oficialul a oferit detalii despre ce ar putea presupune acest examen.
06.05.2022 | 17:51
Elevii din Romania ar putea sustine un Bacalaureat personalizat Anuntul ministrului Sorin Cimpeanu
Ministrul Sorin Cîmpeanu dorește un Bacalaureat personalizat Când ar putea să se aplice modificările. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Examenul maturității ar putea suferi modificări importante în anii următori. Anunțul a fost făcut de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, în această săptămână.

Ministrul Sorin Cîmpeanu dorește un Bacalaureat personalizat Când ar putea să se aplice modificările

Sorin Cîmpeanu a declarat, la un eveniment care a avut loc joi, 5 mai, la Colegiul Național Mihai Viteazul din București, că are planuri importante pentru examenul de final de liceu.

ADVERTISEMENT

Ministrul educației dorește ca ciclul de elevi 2023 – 2027 să susțină un Bacalaureatcomplet diferit”, un ”examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia, personalizat”.

Până atunci, Cîmpeanu îi asigură pe elevii care susțin examenul în următorii doi ani că nu vor fi schimbări esențiale.

ADVERTISEMENT

”Schimbări la Bacalaureat sunt necesare. Însă schimbări la Bacalaureat vor fi după parcurgerea unui întreg ciclu. Cu alte cuvinte, cei care aveți bacalaureat anul acesta și anul viitor, schimbări esențiale n-o să fie, va fi organizat așa cum îl cunoașteți”, spune ministrul, conform EduPedu.

Din ce materii va fi compus examenul de Bacalaureat ”personalizat” dorit de Cîmpeanu

Revenind la subiectul Bac-ului personalizat, Sorin Cîmpeanu a spus cum vede el structura acestui examen după ciclul liceal 2023 – 2027.

ADVERTISEMENT

Ministrul educației consideră că baza examenului va fi reprezentată de matematică și de limba și literatura română. Acestor două discipline li se vor adăuga competențe la care elevii se simt în largul lor și care îi pot ajuta în viitor.

”Dacă vorbim de un nou început în septembrie 2023, cu clasa a 9-a, înseamnă că în 2024 termin clasa a IX-a (…), în 2027 clasa a XII-a și poți în 2027 să dai un Bac complet diferit.

ADVERTISEMENT

Dacă mă întrebați pe mine, da, aș vrea un Bac complet diferit. Aș vrea un Bac în care probele de competență să fie reale, adevărate și să poată să demonstreze competența fiecăruia dintre voi.

Unii vă pricepeți la (…) comunicare în limba engleză, alții vă pricepeți la lege, competență juridică, de ce nu? Și, alături de matematică, de limba și literatura română (…), aceste discipline care sunt și trebuie să rămână, voi să susțineți un examen bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia dintre voi, personalizat”, spune oficialul, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT