News

Elevii din România, supravegheați de cadre medicale la revenirea în bănci și la examenele naționale. Anunțul ministrului Monica Anisie

20.05.2020 | 12:53
Elevii din Romania supravegheati de cadre medicale la revenirea in banci si la examenele nationale Anuntul ministrului Monica Anisie
ADVERTISEMENT

Elevii din România vor fi supravegheați de cadre medicale la revenirea în bănci și în perioada examenelor naționale din această vară. Anunțul a fost făcut de Monica Anisie, ministrul Educației.

Elevii din România, supravegheați de cadre medicale la revenirea în bănci și la examenele naționale. Anunțul ministrului Monica Anisie

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că în fiecare unitate de învățământ din România va fi prezent un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale, Evaluare Națională și Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

“Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sănătăţii care va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial – pentru că s-a schimbat starea de urgenţă în stare de alertă, avem o lege nouă.

Acolo sunt prevăzute toate măsurile de prevenire şi de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilităţile Ministerului Educaţiei, inspectoratelor şcolare, unităţilor de învăţământ şi direcţiilor de sănătate publică.

ADVERTISEMENT

Am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii şi în fiecare unitate de învăţământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar şi procesul de examene naţionale”, a spus Anisie, la TVR 1.

Tot la postul public de televiziune, Monica Anisie a mai reamintit faptul că participarea elevilor din clasele terminale la cursurile de pregătire este opţională.

ADVERTISEMENT

”Revenirea la aceste cursuri este una opţională. Cred că trebuie elevul să se reobișnuiască cu spaţiul şcolii, dar să fie şi susţinut emoţional de profesori. (…) Odată cu revenirea la şcoală vom lua şi măsurile de siguranţă pentru că de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinţii.

Această revenire este una opţională şi părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar şi ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc”, a mai spus Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Secretar de stat din Ministerul Educației: ”Cadrele medicale, condiție obligatorie”

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, miercuri, că unitățile de învățământ nu vor funcționa dacă nu vor avea un cadru medical în următoarea perioadă.

”Vor fi cade medicale, nu neapărat medici. Pe baza unor liste a DSP, Inspectoratul Școlar va dispune repartizare lor în fiecare unitatea de învățământ.

Școlile vor căuta cele mai bune soluții. Este o condiție obligatorie. Dacă nu este cadru medical, copiii nu pot veni la școală, dar îmi este greu să cred că nu vom avea înțelegere la Ministerul Sănătății”, a spus secretarul de stat la Digi 24.

ADVERTISEMENT