News

Elevii, nemulțumiți de măsurile luate de premier: „După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîţu ne lasă fără dreptul de a protesta”

Elevii, nemulțumiți de măsurile luate de Florin Cîțu. Aceștia nu au primit avizul de a organiza un protest.
26.07.2021 | 18:03
Elevii nemultumiti de masurile luate de premier Dupa ce ca ne lasa fara transport Florin Citu ne lasa fara dreptul de a protesta
ADVERTISEMENT

Elevii din Constanța sunt nemulțumiți de atitudinea pe care premierul o are față de problemele lor. Aceștia au transmis că au vrut să protesteze față de faptul că nu au primit bani pentru transportul gratuit.

Elevii, nemulțumiți de măsurile luate de premier. Ce au spus aceștia

Astfel, Asociația Elevilor din Constanța a transmis că dorea organizarea unui protest.

De asemenea, în urmă cu câteva zile aceștia amenințau că sunt pregătiți să depună plângeri penale pe numele ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, și pe cel al premierului, dacă se va da o ordonanță de urgență prin care să fie blocat transportul elevilor sau mai bine zis gratuitatea acestuia.

ADVERTISEMENT

După acel scandal, iată că nemulțumirile elevilor sunt în creștere, din cauza faptului că au dorit să protesteze față de aceste măsuri ale guvernului Cîțu în ziua de luni, în Constanța, unde acesta se află într-o vizită oficială.

Elevii din Constanța, acuzații la adresa premierului

Totuși, ei nu au primit un aviz pozitiv pentru a protesta, lucru care i-a nemulțumit teribil și l-au acuzat pe Florin Cîțu că îi lasă fără transport și fără dreptul de a protesta.

ADVERTISEMENT

Astfel, aceștia nu vor putea să îi solicite în mod direct premierului gratuitatea transportului județean. Acuzațiile făcute de elevi arată chiar că ar fi vorba în acest caz de o degradare a democrației.

„După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîţu ne lasă fără dreptul de a protesta şi a ne exprima paşnic.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, odată cu anunţarea prezenţei prim-ministrului la Constanţa, am trimis o notificare către primăria Constanţa şi Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest”, spune Ariana Dudună.

Ce motiv au primit elevii pentru avizul negativ de la protest

Astfel, autoritățile le-au transmis elevilor că motivul pentru care nu pot protesta este că organizarea acestuia a fost anunțată prea târziu. Asociația elevilor a mai transmis și că la protestul trecut ei au fost amenințați cu amenzile.

ADVERTISEMENT

„Motivul invocat este tardivitatea anunţării protestului. Vă întreb, cum aţi fi vrut să anunţ mai devreme protestul, dacă sâmbătă şi-a anunţat prim-ministrul prezenţa la Constanţa?

Atât acţiunile autorităţilor de astăzi, cât şi cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost ameninţaţi cu amenzi, nu arată decât o degradare a democraţiei, îndreptându-ne către o dictatură“, a mai spus reprezentanta elevilor.

ADVERTISEMENT