ADVERTISEMENT
News

Elevii, obligatoriu cu măști în timpul examenelor naționale și cursurilor de pregătire! Decizie de ultimă oră

Autor: Alexandru Năstase | 23.05.2020 | 12:07
Elevii, obligatoriu cu măști în timpul examenelor naționale și cursurilor de pregătire! Decizie de ultimă oră
Elevii vor fi obligați să poarte masca de protecție. Sursa foto - hepta.ro

Elevii, obligatoriu cu măști în timpul examenelor naționale și cursurilor de pregătire! Aceasta este decizia publicata deja în Monitorul Oficial, decizie care se aplică imediat.

ADVERTISEMENT

Elevii, obligatoriu cu măști în timpul examenelor naționale și cursurilor de pregătire!

Vă readucem aminte că elevii din clasele a VIII-a și a XII-a încep în iunie cursurile de pregătire pentru examene, iar de la jumătatea lunii încep examenele propriu-zise, Evaluarea Națională și apoi bacalaureatul.

În varianta inițială a ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne, făcută publică în 20 mai, se prevedea că sunt exceptați de la purtarea obligatorie a măștii de protecție elevii și studenții, „doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare”.

ADVERTISEMENT

Decizie de ultimă oră

Lucrurile nu au stat la fel atunci când a apărut varianta publicată în Monitorul Oficial. Concret, prevederea a dispărut și toată lumea trebuie să se supună noilor măsuri.

Conform ordinului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

ADVERTISEMENT

Există câteva excepții de la purtarea obligatorie a măștii. Ne referim la un angajat care este singur în birou. Acesta poate să stea fără mască.

De asemenea, o persoana care suferă de boli ce îi afectează capacitatea de oxigenare. Scutită de această decizie este și persoana care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.).

ADVERTISEMENT

Prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane. Atenție! Și vorbitorii în public cu condiţia respectării distanţei de 3 metri; doar în cazul în care nu se mai află mai mult de 16 persoane în incintă.

Totodată, fără mască pot sta și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Autoritățile spun că aceștia sunt mai greu de convins să poarte o asemenea mască.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!