News

Elevii protestează în fața Guvernului. Tinerii cer soluții pentru noul an școlar 2020-2021

03.08.2020 | 12:33
Elevii protesteaza in fata Guvernului Tineriicer solutii pentru noul an scolar 20202021
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de două săptămâni până la startul noului an școlar, elevii din România protestează în fața Guvernului.

Tinerii din țară sunt nemulțumiți de faptul că guvernanții nu vin în spațiul public cu soluții concrete privind reluarea cursurilor.

ADVERTISEMENT

În acest context de incertitudine, reprezentanți ai Asociației Elevilor din București spun că vor protesta în fața Guvernului și vor cere să li se prezinte soluții pentru noul an școlar.

Protest al elevilor în fața Guvernului. Se cer soluții concrete pentru anul școlar 2020-2021

Mai sunt doar câteva săptămâni până la redeschiderea teoretică a şcolilor și elevii cer autorităților să prezinte un plan concret privind anul şcolar 2020-2021. Pentru asta, aceștia s-au adunat în fața Palatului Victoria.

ADVERTISEMENT

Asociațiile de elevi și părinți sunt revoltate de faptul că cei care trebuie să tranșeze chestiunea privind reluare orelor, în speță Ministerul Educației, nu face nimic în acest sens.

”Într-o lună începe anul şcolar şi noi nu ştim nimic despre cum se va desfăşura, iar asta induce o panică în rândul elevilor şi părinţilor, pentru că toţi vrem să ştim dacă elevii vor merge la şcoală, dacă trebuie să ne pregătim cu resurse educaţionale.

ADVERTISEMENT

Este important să ştim că în acest moment nu li se pot asigura tuturor elevilor condiţiile pentru desfăşurarea orelor în format fizic”, a declarat Alex Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor Bucureşti şi Ilfov, potrivit Digi24.

Guvernul, acuzat pentru lipsa de comunicare 

Reprezentanții elevilor, prin vocea Sabinei Spătariu, președintele Asociației Elevilor Constanța, a declarat la postul de știri citat că elevii nu au fost consultați suficient.

ADVERTISEMENT

“Suntem în momentul martie, când tot ce primeam erau scenarii, fără o decizie concretă. Suntem în august, ar trebui să avem un plan concret.

Optăm pentru soluție descentralizată, unde sunt cazuri puține să se meargă fizic la școală, unde sunt multe să se opteze pentru școala online în totalitate. Fizic 100% nu ne putem întoarce, nu avem spațiu suficient, nici igiena corespunzătoare.

Scenariul în care să vină la școală copiii din clasele I – IV și cei din anii terminali este bun în condițiile în care se respectă măsurile de distanțare fizică și condițiile de igiena sunt respectate”, a declarat Sabina Spătariu.

Revendicările elevilor

Elevii au şase revendicări clare pentru Guvernul Orban, conform edupedu.ro:

  • Asigurarea dispozitivelor necesare pentru toți elevii privați de dreptul la educație, fără alte discriminări din partea autorităților.
  • Reglementarea modului de predare-învățare-evaluare din mediul online.
  • Elaborarea ghidurilor metodologice privind integrarea materiei pierdută în primul semestru al anului școlar 2020-2021.
  • Asigurarea materialelor igienico-sanitare în unitățile de învățământ.
  • Consultarea permanentă a asociațiilor de elevi și introducerea acestora în grupurile de lucru.
  • Elaborarea și prezentarea detaliată a unui plan privind anul școlar 2020-2021.
ADVERTISEMENT