News

Elevii renunță la mască în curtea școlii, de săptămâna viitoare, anunță ministrul Educației. Lista localităților cu ore online

14.05.2021 | 14:49
Elevii renunta la masca in curtea scolii de saptamana viitoare anunta ministrul Educatiei Lista localitatilor cu ore online
ADVERTISEMENT

De săptămâna viitoare, elevii din România pot renunța la mască atunci când se află în curtea școlii. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Educației.

La o zi după ce Klaus Iohannis a anunțat că din 15 mai masca nu mai este obligatorie în spațiile exterioare, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că, de săptămâna viitoare, și elevii pot renunța la masca de protecție în curtea școlii.

ADVERTISEMENT

Regula din pandemie a purtării măștii în incinta școlilor, atât în exterior cât și în interior, a fost impusă în 2020, când s-au stabilit primele reguli de acces în școli.

Elevii renunță la mască în curtea școlii, de săptămâna viitoare, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Vești bune pentru elevii din țară. De luni, 17 mai, se poate renunța la masca de protecție în curtea școlii, potrivit declarației ministrului Educațeiei, Sorin Cîmpeanu. Pe de altă parte, acesta a spus că se păstrează decalarea orarului și implicit a pauzelor.

ADVERTISEMENT

”Am transmis inspectoratelor că de săptămâna viitoare, în exteriorul școli, în spații deschise se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerația.

Deci regula generală este aceea a posibilității de renunțare la masca de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, pentru a nu transforma curtea școlii în spații aglomerate păstrăm regula decalării programului orar, deci implicit declarării pauzelor, implicit evităm formarea de aglomerări în curtea școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

Joi, 13 mai, președintele Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Este vorba despre renunțarea la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și la restricțiile de circulație pe timp de noapte.

”Primul punct din calendarul de relaxare est 15 mai, când se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții – zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun”, a spus șeful statului, în urmă cu o zi, la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Lista localităților din țară în scenariul galben. Aici încă se fac ore online

Vineri, Ministerul Educației a transmis ratele de infectare existente în toate localitățile din România, în baza căreia se stabilesc scenariile verde sau galben potrivit căror elevii vor merge la școală săptămâna viitoare – 17-22 mai.

Din datele oficiale, la finalul săptămânii erau 654 de localități în scenariul galben, acolo unde elevii de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale rămân să facă școală online, și 2.527 unde elevii și preșcolarii vor merge fizic.

DOCUMENT – Lista ratelor de incidență pe localități – 14 mai.

Potrivit oficialilor din Educație, în cele 654 de localități, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a vor face tot școală online.

Această măsură va fi în vigoare până când rata de incidență a infectărilor cu Covid-19 raportată la 14 zile va scădea sub valoarea de 1/1.000 de locuitori.

ADVERTISEMENT