Elevii români au cîştigat trei medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Tbilisi

Elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de argint la cea de-a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi (Georgia).

Potrivit unui comunicat al MENCS transmis luni AGERPRES, rezultatul, cel mai bun din istoria participării româneşti la această competiţie, plasează ţara noastră pe locul I în Europa şi pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante (75).

"Cei trei elevi români medaliaţi cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân' din Constanţa), premiat cu argint în 2015, şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional 'Vasile Alecsandri' din Galaţi). De asemenea, lui Andrei Iliescu, laureat cu aur şi la ediţia anterioară, i-a fost decernat Premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs", precizează sursa citată.

Medalia de argint a fost obţinută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, se mai arată în comunicat.

La ediţia din acest an au fost prezenţi 264 de competitori din 75 de ţări.