News

Elevii s-au întrecut în perle la proba de Limba română, la Bac: “Băh, Zoe asta deşteaptă dă-o-n măsa s-a descurcat femeia”

24.06.2020 | 11:15
Elevii sau intrecut in perle la proba de Limba romana la Bac Bah Zoe asta desteapta daon masa sa descurcat femeia
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020. Niciun an fără ca elevii să dea dovadă de o originalitate negativă ieșită din comun la capitolul perle la Limba Română.

Și în 2020, pe foile de examen ale elevilor din România au apărut propoziții și fraze care i-au șocat pe profesori.

ADVERTISEMENT

Deși specialiștii au spus că subiectele nu au fost printre cele mai dificile, o parte dintre absolvenții de liceu au fost serios faultați de literatura română.

Bacalaureat 2020. Elevii s-au întrecut în perle la Limba română: ”Zoe asta deşteaptă dă-o-n măsa”

Proba scrisă de Limba și literatura română de la Bacalaureat 2020 a fost din nou, pe alocuri, un mic univers al lipsei de cultură și al umorului involuntar.

ADVERTISEMENT

Profesorii au avut din nou o ”recoltă” bogată la capitolul ”perle” și nu au ezitat să le facă publice pe cele mai tari dintre ele.

Printre eroii literaturii din 2020 care au avut cel mai mult de suferit au fost Ion, Zoe, dar și autorii George Călinescu și Ion Luca Caragiale. Iată cele mai tari perle, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

”Mi-ar plăcea să apar la ziar, simt că voi deveni o vedetă, am talent de mică, cânt mereu, ador să fiu în centrul atenţiei”

”Promovarea nebuniei în textul ăsta. Săracul profesor. Dar eu nu am învăţat că Călinescu era profesor, ştiam că e poet.”

ADVERTISEMENT

”I. L. Caragiale este cel mai mare poet din literatura universală. El a scris ,,Riga Criptyo şi Enigel” 

”Scrisoarea a fost pierdută de aia care căuta distracţie şi pe la primărie. Ca-n zilele noastre, umblă ăştia după bani şi după funcţii, n-ai treabă.” ,

”Băh, Zoe asta deşteaptă dă-o-n măsa s-a descurcat femeia, doi morţi lângă ea, îi freca cum vrea”

”Ion este personajul principal pentru O scrisoare pierdută şi era combinat cu Zoe”

”O scrisore pierdută” a apărut anul trecut, am fost eu la piesa de teatru cu o gagică”

”Este de o impresionantă valoare muzicală această piesă a lui nea Fănică ea se poate cânta pe la teatre”

”G. Călinescu rămâne în memoria noastră prin prostia lui.”

”Caţavencu era băiat şmecher umbla cu Zoe, dar nu ştia Trahanache care era ramolit, iar ăla Tipătescu era mort de iubire după ea”

”Zoe, o parașută”, în viziunea unui elev

Dacă un elev a considerat-o pe Zoe ca fiind o fată ”Deșteaptă”, un altul a fost la cealaltă extremă și s spus că ”Zoe era paraşută o interesau banii ca boarfele din ziua de azi”.

Nu a scăpat de critici nici biata Otilia. ”Otilia Mărculescu din comedia „Enigma Otiliei” era panaramă că a plecat cu Tipătescu şi apoi cu Conu Leonida”.

ADVERTISEMENT