News

Elevii și profesorii din București, testați gratuit de coronavirus. Anunțul primarului Gabriela Firea

31.08.2020 | 12:46
Elevii si profesorii din Bucuresti testati gratuit de coronavirus Anuntul primarului Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

Cu doar doar două săptămâni până la startul școlii, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că elevii și profesorii din București vor fi testați gratuit de coronavirus.

Luni, într-o ședință organizată la sediul primăriei, edilul a expus care sunt măsurile pe care le ia pentru protecția elevilor și a profesorilor atunci când vor începe școala.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără testele gratuite pentru profesorii și elevii care manifestă simptome specifice Covid-19. De asemenea, Firea a mai anunțat că va oferi și măști elevilor care au posibilități materiale reduse.

Gabriela Firea anunță că elevii și profesorii din București vor fi testați gratuit de coronavirus

Pe 14 septembrie, elevii și profesorii din România sunt așteptați să revină în bănci după o pauză de mai bine de șase luni cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În această privință, Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a anunțat luni într-o ședință, care sunt măsurile pe care instituția pe care o conduce le ia pentru protecția elevilor și a profesorilor atunci când vor începe școala.

Din setul de măsuri se numără teste gratuite pentru profesorii și elevii care manifestă simptome specific Covid-19, dar și alte ajutoare pentru elevii care au posibilități materiale reduse.

ADVERTISEMENT

”În cazul în care copilul nu are o stare foarte bună, dacă tușește, acele situații vor transmise imediat către reprezentantul nostru al ASSMB la cabinetul de medicină școlară, imediat acel copil va fi trimis la testare. Nu suntem de acord cu formula anunțată public prin DSP și anume, dacă la triajul epidemiologic un elev are febră sau tuse.

Varianta DSP-ului este ca acel copil să fie izolat, dus într-un spital, la un moment dat să i se facă testul să aștepte 2-3 zile, practic acel copil va fi internat fără să se confirme COVID-19 și să fie traumatizat”, a declarat Gabriela Firea, luni, într-o ședință a Primăriei.

ADVERTISEMENT

Testare gratuită pentru toți elevii și profesorii din București care manifestă simptome

În aceste condiții, primarul General al Capitalei promite testare gratuită pentru toți elevii și profesorii din București care manifestă simptome de Covid-19.

”În primul rând, vreau să vă anunț că Primăria Capitalei prin ASSMB demarează cel mai amplu program de testare în mediul școlar, unic până acum în țara, care corespunde practic programelor similare din întreaga Europă care au dat un succes foarte mare.

Concret, toate cadrele didactice din București se pot testa gratuit. Practic, am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unitățile de învățământ.(…) Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din București, deci pentru toți elevii, la cerere, bineînțeles”, a anunțat Firea.

ADVERTISEMENT