Elevii şi profesorii vor fi obligaţi să meargă lunar la psiholog

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
08/08/2016, 19:14
Elevii şi profesorii vor fi obligaţi să meargă lunar la psiholog

Violenţa, consumul de droguri şi alte probleme de comportament semnalate în ultimii ani în grădiniţele, şcolile şi universităţile româneşti i-au determina pe aleşii neamului să ia măsuri.

Concret, la începutul lunii viitoare se va depune un proiect legislativ în care se va cere ministerului educaţie să înfiinţeze în fiecare unitate de învăţământ din România câte un cabinet de psihologie în care vor lucra specialişti în domeniu.

Mai mult, proiectul de lege prevede ca fiecare elev, student sau copil la grădiniţă să fie supus lunar unui control psihologic de rutină.

”Nu vrem să băgăm frica în copii sau părinţi, dar foarte mulţi dintre elevi şi studenţi nu au parte de o consiliere psihologică atunci când întâmpină anumite probleme. Cred că un control lunar, adică o discuţie cu specialistul ar prinde bine fiecăruia, atât copiilor cât şi dascălilor. Dacă specialistul constată din timp anumite probleme de comportament, atunci este mult mai uşor ca acestea să fie tratate. În acest fel se vor evita evenimentele neplăcute, care sunt cu zecile în şcolile, liceele şi universităţile noastre”, a declarat pentru Libertatea unul dintre iniţiatori. Aceştia spun că au luat deja legătura cu specialiştii în domeniu, care sunt gata să ajute la acest proiect.

Legea conţine şi prevederea ca şi educatorii, învăţătorii şi profesorii, dar şi personalul auxiliar din unităţile de învăţământ să facă lunar un drum pe la cabinetul psihologului.

Sursă: www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Programul play-off-ului Europa League! De la ce oră se joacă Rapid Viena – FCSB şi Dudelange – CFR Cluj

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×