News

Elevii sunt nemulţumiţi de cursurile online: “Am întâlnit cazuri în care elevii primeau temă de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta”

05.04.2020 | 09:38
Elevii sunt nemultumiti de cursurile online Am intalnit cazuri in care elevii primeau tema de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta
ADVERTISEMENT

Consiliul Judeţean al Elevilor din Constanţa reclamă modul în care se fac cursurile online în această perioadă. Ei spun că aceste cursuri ar trebui să fie despre consolidarea cunoştinţelor şi se plâng de faptul că volumul temelor este exorbitant. 

Elevii sunt nemulţumiţi de cursurile online! Se plâng de temele prea multe şi de faptul că se pun absenţe

Cei din Consiliu se plâng şi de faptul că profesorii au practici abuzive prin care ignoră recomandările Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Conform Consiliului Judeţean al Elevilor, atât Ministerul Educaţiei, cât şi Inspectoratul Judeţean Constanţa au trimis note către şcolile din judeţ despre cum ar trebui să se desfăşoare orele online.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii elevilor susţin că orele în spaţiul virtual nu substituie recuperarea fizică a cursurilor, iar profesorilor le este interzis să predea noi conţinuturi în perioada aceasta, să noteze elevii şi să îi oblige să participe la ore.

“Am întâlnit cazuri în care elevii primeau temă de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta”

“Nu sunt puţine cazuri în care elevii primesc în această perioadă un volum nejustificat de teme sau chiar absenţe. Aceste cursuri ar trebui să aibă doar caracter recapitulativ, de consolidare a informaţiilor dobândite până acum, nicidecum să reprezinte o metodă prin care cadrele didactice să predea lecţiile incluse în programa şcolară, însă nefinalizate la momentul închiderii unităţilor de învăţământ.

ADVERTISEMENT

Am întâlnit cazuri în care elevii primeau temă de scris 20 de pagini de pe o zi pe alta, sub ameninţarea notelor mici pe care profesorii le vor acorda după întoarcerea la şcoală. 

Este regretabil că, în loc să profităm de această perioadă pentru a consolida informaţiile dobândite până acum, suntem nevoiţi să facem faţă la un volum exorbitant de teme, sub ameninţarea măsurilor coercitive”, a spus Silviu Mocan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Consiliul încurajează elevii să participe la cursurile online şi îi îndrumă să sesizeze abordările iresponsabile adoptate de unele cadre didactice.

De asemenea, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa îi invită pe tineri să ia parte la sesiunile de pregătire online, sub umbrela campaniei “Homeschooling with CJE Constanţa”, acolo unde vor avea loc cursuri cu profesori voluntari,

ADVERTISEMENT