News

Elevii suspecți de Covid-19, duși la izolare. Fiecare școală va fi obligată să aibă o cameră specială

01.09.2020 | 14:40
Elevii suspecti de Covid19 dusi la izolare Fiecare scoala va fi obligata sa aiba o camera speciala
ADVERTISEMENT

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că toate școlile din România vor fi obligate să aibă o sală specială pentru izolarea elevilor care prezintă simptome respiratorii.

Școlile vor amenaja acest spațiu special unde vor fi transferați elevii care nu trec cu succes de triajul epidemiologic efectuat la intrarea în școală.

ADVERTISEMENT

Tătaru a menționat că toate școlile din România vor relua, măcar parțial, cursurile în 14 septembrie.

Nelu Tătaru a anunțat că elevii cu simptome Covid-19 vor fi duși la izolare

Ministerul a renunțat la declarația pe proprie răspundere a părinților, astfel că școlile vor efectua un triaj epidemiologic alături de personal medical.

ADVERTISEMENT

Copiii care prezintă simptome respiratorii vor fi transferați într-o încăpere izolată, pentru a fi consultați mai amănunțit. Desigur, părinții vor fi informați de acest fapt și vor urma toți pașii legali pentru această situație.

Nu va mai exista acea declaraţie pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem responsabilitatea acelui triaj observaţional din informarea părintelui sau observarea elevului, precum şi adaptarea, sau nu, după un triaj observaţional către un triaj epidemiologic, cu existenţa unui personal medical care să facă acest triaj epidemiologic, cu existenţa unei zone de izolare, unde un copil care prezintă simptomatologie respiratorie să poată fi, la un moment dat, cantonat până la o evaluare medicală, în contextul în care putem avea un diagnostic sau o supoziţie de diagnostic. Fiecare din aceşti copii va fi însoţit pe toată această perioadă, iar nicio decizie nu va fi luată fără să aibă acordul părintelui”, a declarat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Guvernul a renunțat la declarația pe proprie răspundere după ce mai mulți experți au remarcat că declarația era neconstituțională. În contextul în care se apropie alegerile, Guvernul Orban nu își permite nicio măsură care să nu fie populară, consideră experții.

Nelu Tătaru a explicat că fiecare școală în parte va decide cum vor începe cursurile, după o discuție cu direcțiile județene de sănătate publică, în funcție de contextul epidemiologic, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Pe 7 septembrie, Institutul Naţional de Sănătate Publică va face publică şi către instituţiile statului evaluarea epidemiologică la fiecare unitate administrativ-teritorială.

În acest moment avem 3.181 de unităţi administrativ-teritoriale, fiecare din aceste unităţi va primi evaluare, în funcţie de care se va face deschiderea anului şcolar, în funcţie de scenarii pentru fiecare unitate şcolară în parte. Pe 10 septembrie, consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor prezenta comitetelor pentru situaţii de urgenţă, DSP şi inspectoratelor şcolare scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul şcolar”, a transmis Tătaru.

Principalele reguli pe care școlile vor fi obligate să le impună sunt distanțarea socială, portul măștii, dezinfecția regulată.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Marele truc pentru a economisi curent. Răcirea apartamentului fără mari costuri
Marele truc pentru a economisi curent. Răcirea apartamentului fără mari costuri
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile...
Cum era să mergi la mare pe vremea lui Ceaușescu. Care erau stațiunile de lux