News

Elevii unui liceu din Alba au susținut Bacalaureatul la Geografie de două ori

26.06.2020 | 15:23
Elevii unui liceu din Alba au sustinut Bacalaureatul la Geografie de doua ori
Examen reluat la Geografie într-un liceu din Alba/ 2020. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au fost nevoiți să susțină de două ori în aceeași zi proba de Geografie de la examentul de bacalaureat, informează Alba24.ro. Vina aparține unui grup de patru profesori din comisia de examen care le-a distribuit inițial subiectele date la aceeași probă, dar anul trecut.

Șeful comisiei de examen de la nivelul județului Alba, Dan Cherecheș, a relatat cum s-a petrecut eroarea care a dus la repetarea examenului după numai câteva ore.

ADVERTISEMENT

Cherecheș susține că printarea subiectelor de către membrii comisiei s-a făcut în ordine  alfabetică, până când s-a ajuns la subiectele de la proba de Geografie. Din cauza unei probleme tehnice, acestea nu au putut fi printate, așa că s-a trecut la printarea subiectelor de la următoarele probe.

Examen reluat după câteva ore

La final, s-a încercat din nou tipărirea subiectelor  la Geografie, de data asta încercarea având succes. Însă cei patru membri ai comisiei nu au observat că subiectele erau de la examenul de anul trecut.

ADVERTISEMENT

Ei au verificat lizibilitatea subiectelor, însă  niciunul din cei  patru nu a verificat și data astfel că subiectele au fost prezentate elevilor din sălile de examen.

Aceștia au început să le rezolve, iar la un moment dat profesorii au observat că subiectele sunt cele din anul precedent.

ADVERTISEMENT

În consecință, examenul  a fost întrerupt, fiind reluat la ora 14.00, cu subiectele de rezervă, așa cum prevede metodologia de desfășurare a examenului. Până la reluarea examenului, elevii au trebuit  să stea într-o altă sală de clasă, unde li s-a dat apă, mâncare și cafea.

Profesorii socotiți vinovați au fosta sancționați disciplinar și nu vor mai avea voie să fie parte a unei comisii de examen pentru următorii trei ani, a precizat Dan Cherecheș.

ADVERTISEMENT