News

Elevii unui liceu din Târgu Neamț au dat bani pentru a trece anul și acum sunt în atenția DGA. Percheziții la două adrese

Ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au efectuat vineri percheziții într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție legate de promovarea anului școlar a unor elevi de la un liceu din orașul Târgu Neamț.
06.05.2022 | 11:50
Elevii unui liceu din Targu Neamt au dat bani pentru a trece anul si acum sunt in atentia DGA Perchezitii la doua adrese
Elevii unui liceu din Târgu Neamț au dat bani pentru a trece anul și acum sunt în atenția DGA. Foto simbol. Sursa foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Conform surselor citate de mesageruldeneamt.ro, perchezițiile au vizat două eleve care ar fi strâns bani pentru a-și cumpăra nota 5.

Comunicatul DGA despre faptele de corupție de la liceul din Târgu Neamț

Astăzi, 6 mai 2022, ofițerii de poliție judiciară ai  Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, în baza ordonanței de delegare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au pus în executare două mandate de percheziții domiciliare în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni de corupție legate de promovarea anului școlar a unor elevi de la un liceu din orașul Târgu Neamț.

ADVERTISEMENT

În urma acestor activități, au fost ridicate înscrisuri relevante pentru cauză”, se arată în comunicatul de presă remis de reprezentanții DGA. Contactată de jurnaliștii de la mesagerulneamt.ro, șefa Inspectoratului Școlar Neamț, Florentina Moise, a fost luată prin surprindere de această știre. Ea a declarat că nu știa nimic despre aceste probleme și că a aflat din presă despre ele.

De asemenea, cea care conduce Inspectoratul Școlar Neamț a punctat că organele judiciare nu au fost sesizate de instituția la care își desfășoară activitatea.

ADVERTISEMENT

Ce rol are DGA

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată în baza Legii nr.161/2005 şi este structura specializată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului. Crearea DGA a fost susţinută de către Uniunea Europeană (UE) prin acordarea de asistenţă din partea unor specialişti din Marea Britanie şi Spania.

Printre altele, Direcţia Generală Anticorupţie desfăşoară și activităţi specializate de prevenire a faptelor de corupţie în rândul personalului MAI. De asemenea, DGA organizează şi desfăşoară campanii/acţiuni de prevenire a corupţiei.

ADVERTISEMENT

Desfășurarea activităţilor de suport tehnico-operativ în vederea punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică, constând în supraveghere video, audio, prin fotografiere şi / sau de localizare sau urmărire prin mijloace tehnice, dispuse prin mandat de supraveghere tehnică / ordonanță se află, de asemenea, printre atribuțiile DGA.

În plus, DGA primeşte şi soluţionează reclamaţiile/petiţiile cetăţenilor referitoare la faptele de corupţie în care este implicat personalul MAI. Mai mult, administrează și sistemul telefonic call-center anticorupţie, constituit pentru sesizarea faptelor de corupţie.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!