News

Elevul olimpic care a înduioșat România a pierdut lupta cu boala. Rareș Diaconu s-a stins din viață

22.06.2020 | 22:48
Elevul olimpic care a induiosat Romania a pierdut lupta cu boala Rares Diaconu sa stins din viata
ADVERTISEMENT

Doliu fără margini în familia olimpicului de la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui. Băiatul eminent, Rareș Nicolae Diaconu, care se lupta de circa 2 ani cu o boală extrem de gravă, cancer osos, osteosarcom în formă galopantă, a pierdut lupta și a murit în timp ce se afla la tratament în Austria.

Băiatul a urmat mai multe tratamente atât în țară, cât și în străinătate, găsind mereu forțele interioare pentru a merge mai departe. Cazul său a înduioșat o țară întreagă, colegii săi din Vaslui demarând o campanie de strângere de fonduri ca adolescentul să beneficieze de cele mai bune remedii, oamenii din țara întreagă aflând despre cazul său.

ADVERTISEMENT

Vestea tragică s-a răspândit rapid printre colegii băiatului care sunt zilele acestea în febra bacalaureatului, așa cum ar fi trebuit să fie și el, Rareș Diaconu continuând până în ultima clipă să învețe. Tânărul a învățat chiar și pe patul de spital, reușind că încheie liceul cu media 10.

Rareș Diaconu, elevul eminent din Vaslui, a pierdut lupta cu boala

Rareș Diaconu nu și-a dorit ca elevii din liceul său să afle gravitatea bolii cu care se confrunta, însă aceștia au simțit că ceva este în neregulă și i-au fost alături la orice pas. Elevul eminent din Vaslui a ținut să precizeze în luna martie a anului trecut că se simte extrem de iubit și apreciază tot ce fac oamenii pentru a strânge fonduri pentru tratamentul său.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt nici vedetă, nici caz social, sunt un om iubit, care iubește la rândul lui, iar asta nu se va schimba! Ceea ce simt pentru toți cei care mă susțin depășește sentimentul de recunoștință sau de admirație…

Simt că formăm o familie frumoasă și specială, care niciodată nu uită să zâmbească, să fie optimistă și curajoasă! Sunteți toți în gândul și în inima mea! Multă sănătate și fiți binecuvântați pentru tot binele făcut!”, transmitea Rareș în urmă cu un an, informează vremeanoua.ro.

ADVERTISEMENT

Moartea lui Rareș Diaconu i-a înduioșat pe colegi și profesori

Moartea neașteptată a elevului de nota 10 din Vaslui a lăsat un gol imens în sufletelor celor care l-au cunoscut. Colegii, profesorii, rudele, dar și cei care i-au auzit povestea au rămas marcați pentru că sperau la o minune. Acum, Rareș Diaconu îi va veghea de sus din Ceruri.

Directorului liceului unde a studiat tânărul a mărturisit că nu îi vine să creadă, în timp ce diriginta sa, profesoara Liliana Florea a declarat că Rareș era un băiat optimist care le întărea tuturor speranțele că într-un final totul va fi bine și va învinge boala nemiloasă.

ADVERTISEMENT

„Rareș s-a gândit foarte mult la colegii lui, ținea enorm la ei. Chiar dacă se simțea mai rău, nu lăsa să se vadă asta. Spunea mereu că e bine și arăta că e optimist. Ne întărea speranțele că va fi bine și parcă ne încuraja el pe noi.

Părinții au vrut să-i menajeze pe copii și să se afle că Rareș nu mai e printre noi după ultima probă la BAC, dar între timp colegii au aflat. Nu ne vine să credem, cu toții speram că se va face bine, pentru că a luptat atâta timp și, cum vă spuneam, mereu ni se arăta optimist”, a declarat diriginta lui Rareș, prof. Liliana Florea, potrivit sursei citate.

Trupul neînsuflețit al băiatului de la Liceul „Emil Racoviță” urmează să ajungă în țară săptămâna aceasta pentru a fi înmormântat în orașul Negrești, județul Vaslui.

 

ADVERTISEMENT
Tags: