News

Elicopter prăbuşit în Rusia, numărul morţilor a crescut la zece. Update

Un elicopter cu 12 turişti la bord s-a prăbuşit în regiunea Altai, din sudul Rusiei, mai multe persoane pierzându-şi viaţa.
27.07.2023 | 13:40
Elicopter prabusit in Rusia numarul mortilor a crescut la zece Update
La bordul elicopterului se aflau 12 turişti
ADVERTISEMENT
27-07-2023
10:53

Numărul morţilor a crescut la zece

Numărul victimelor prăbușirii elicopterului Mi-8 în Republica Altai a crescut la zece, după cum transmite agenţia Interfax, citând surse din administrația districtului Ust-Koksinsky din Republica Altai. Canalul Telegram Mash a publicat un videoclip cu prăbușirea elicopterului.

Victimele prezentau fracturi și arsuri până la 90 la sută din corp, a declarat un martor.

Reprezentantul administrației a precizat că elicopterul Mi-8 a fost complet distrus în urma incendiului.

Un elicopter Mi-8, cu 15 pasageri la bord, s-a prăbuşit joi în Republica Altai, lovind o linie electrică de înaltă tensiune, ducând la moartea a șase persoane. Republica Altai este situată în centrul Asiei, la graniţa taigaua siberiană, stepele Kazahstanului și semideșertul mongol.

Trei dintre răniţi sunt în stare gravă

Martorii oculari spun că elicopterul s-a agăţat de o linie electrică, după care a luat foc. Agenţia TASS scrie că şase persoane au murit în accident, iar opt au fost rănite. Potrivit canalului de Telegram 112, elicopterul Mi-8 aparținea companiei AltaiAvia şi efectua un zbor comercial. În total, la bordul aparatului se aflau 15 persoane, trei membri ai echipajului și 12 pasageri.

ADVERTISEMENT

Se spune că trei persoane sunt în stare critică. “Opt persoane au fost rănite, trei dintre ele în stare gravă, cu arsuri pe 90% din corp”, a declarat un martor, adăugând că informațiile despre cei șase morți sunt verificate. Inițial, au fost raportate șapte victime.

Ministerul Situațiilor de Urgență a confirmat prăbușirea elicopterului, spunând că pompierii lucrează la locul accidentului. Ministerul a confirmat că șase persoane au fost ucise, dar a transmis că numărul răniţilor este de şapte.

ADVERTISEMENT

Potrivit serviciilor de aviație, la bordul elicopterului se aflau turiști. Potrivit datelor preliminare, nu există victime sau distrugeri la sol.

Satul Tungur, unde s-a prăbuşit elicopterul, este un important reper turistic al zonei. El este situat în districtul Ust-Koksinsky al republicii, pe malul râului Katun, la o distanță de aproximativ 380 km de Gorno-Altaisk și la 43 km de Muntele Beluha.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de luna mai într-o singură zi, un elicopter şi un avion s-au prăbuşit în incidente separate, în regiunea Briansk., nu departe de graniţa cu Ucraina. Elicopterul, tot un Mi-8, pare să fi fost doborât de o rachetă la circa 40 de km de graniţă, deşi informaţiile preliminare transmise indicaseră o explozie la motor.

De asemenea, pe 12 mai doi piloți ruși au murit după ce elicopterul militar în care se aflau s-a prăbușit în Crimeea. Elicopterul, de tipul Mi-28, s-a prăbușit în timpul zborului de antrenament.

ADVERTISEMENT

Mi 28 este un elicopter de atac la sol proiectat în Uniunea Sovietica în anii 1970. Este un aparat de atac fără capacitatea de transport secundar intenționat, mai bine optimizat decât Mil Mi-24 pentru acest rol.

ADVERTISEMENT