ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Eliminarea cu Dinamo Zagreb poate aduce un avantaj major pentru CFR Cluj! Cum ajunge campioana României direct în play-off-ul Europa League

Autor: Razvan Nicolae | 27.08.2020 | 00:14
Eliminarea cu Dinamo Zagreb poate aduce un avantaj major pentru CFR Cluj! Cum ajunge campioana României direct în play-off-ul Europa League
Eliminarea cu Dinamo Zagreb poate aduce un avantaj major pentru CFR Cluj! Cum ajunge campioana României direct în play-off-ul Europa League (sursă foto: sportpictures.eu)

CFR Cluj a fost eliminată de Dinamo Zagreb din Liga Campionilor şi îşi continuă aventura europeană în a doua competiţie. FANATIK îţi prezintă cum poate ajunge campioana României direct în play-off-ul Europa League (ruta campioanelor).

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 august, ora 00:15 / CFR Cluj va merge în turul 3 preliminar din Europa League (ruta campioanelor), însă ar putea să sară peste această fază şi să meargă în play-off. Două dintre cele zece echipe eliminate în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, fază în care campioana României a părăsit competiţia, vor merge direct în play-off, în urma unei trageri la sorţi.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 26 august, ora 8:30

ADVERTISEMENT

Dacă va fi eliminată de Dinamo Zagreb, CFR Cluj va merge în turul 3 preliminar din Europa League (ruta campioanelor), însă campioana României ar putea să sară peste această fază. Două dintre echipele care vor părăsi Champions League în turul 2 preliminar, fază în care se joacă CFR Cluj – Dinamo Zagreb, vor ajunge automat în play-off-ul Europa League, după o tragere la sorţi.

După ce Lyon a fost eliminată în semifinalele Ligii Campionilor 2019-2020, permutările au început să se facă în preliminariile UEFA Champions League pentru sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns la situaţia ca CFR Cluj să poată avea un avantaj dacă este eliminată de Dinamo Zagreb

Eliminarea lui Lyon în semfinalele Ligii Campionilor 2019-2020 a însemnat că trupa franceză a ratat şi ultima posibilitate de calificare în cupele europene pentru sezonul 2020-2021. Cum Bayern Munchen şi PSG erau deja calificate în grupele UCL din actualul sezon şi vor fi cap de serie, locul destinat câştigătoarei trofeului a devenit vacant.

Câştigătoarea Ligii Campionilor primeşte un loc în urna 1 la tragerea la sorţi, astfel că după succesul lui Bayern Munchen, deja aflată în prima urnă, Ajax Amsterdam a făcut pasul din play-off în faza grupelor, în timp ce Olympiakos şi Slavia Praga au urcat din turul 3 UCL, unde erau în urna capilor de serie, în play-off.

ADVERTISEMENT

Astfel, cu două echipe în minus din urna 1, în turul 3 preliminar UCL se vor disputa cu două meciuri mai puţin, de aici şi motivul pentru care două echipe învinse în turul 2 preliminar UCL vor ajunge direct în play-off-ul Europa League (ruta campioanelor).

Precedent şi în sezonul 2019-2020

Şi în sezonul trecut s-a întâmplat ca o echipă să sară peste un tur, atunci a fost cazul lui Sarajevo, însă totul s-a întâmplat în turul 2 preliminar din Europa League (ruta campioanelor) pentru că echipa care câştigase Liga Campionilor în sezonul 2018-2019 era deja cunoscută când stagiunea europeană 2019-2020 a început.

ADVERTISEMENT

Acum, semifinalele Ligii Campionilor 2019-2020 s-au suprapus ca zilele de desfăşurare cu meciurile din turul 1 preliminar al UEFA Champions League 2020-2021.

CFR Cluj poate avea şansă şi în play-off

Dacă CFR Cluj va fi eliminată de Dinamo Zagreb şi va fi extrasă la tragerea la sorţi drept una dintre cele două echipe care evită turul 3 preliminar Europa League, campioana României va fi în urna a doua la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Europa League (ruta campioanelor), dar şi aici poate avea un avantaj.

ADVERTISEMENT
  • cele 5 echipe eliminate în turul 3 preliminar UCL (ruta campioanelor) vor fi cap de serie în play-off-ul Europa League (ruta campioanelor)
  • cele 9 echipe câştigătoare din turul 3 preliminar Europa League (ruta campioanelor) şi cele 2 echipe eliminate trase la sorţi din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor vor fi în urna a doua

În aceste condiţii, UEFA va forma două grupe pentru tragerea la sorţi, una cu 2 capi de serie şi alta cu 3, astfel că 6 echipe din urna a doua vor juca între ele.

Victoria cu Dinamo Zagreb o aduce pe CFR Cluj mai aproape de grupele Europa League

Dacă CFR Cluj o va elimina pe Dinamo Zagreb, campioana României ajunge în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, unde nu va fi cap de serie. Cu toate acestea, dacă va fi învinsă în această fază, formaţia din Gruia va merge în play-off-ul Europa League, unde va fi cap de serie, fiind una dintre cele 5 echipe eliminate în turul 3 preliminar Champions League.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!