Sport

Eliminarea lui CFR Cluj din Cupa României Betano a dat peste cap calculele pentru cupele europene! Locul 3 a devenit neatractiv

CFR Cluj a fost eliminată din semifinalele Cupei României Betano, iar acest lucru a dat peste cap calculele pentru cupele europene.
26.04.2023 | 23:42
Eliminarea lui CFR Cluj din Cupa Romaniei Betano a dat peste cap calculele pentru cupele europene Locul 3 a devenit neatractiv
Calculele pentru locurile de cupe europene, după eliminarea CFR-ului din Cupa României Betano. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Odată cu eliminarea CFR-ului, locul trei din campionat devine mai neatractiv, lupta din play-off ducându-se pentru ocuparea primelor două locuri, care duc în preliminariile cupelor europene.

Calculele pentru locurile de cupe europene, după eliminarea CFR-ului din Cupa României Betano

Eliminarea CFR-ului din Cupa României Betano a complicat și mai mult lupta pentru ocuparea locurilor care duc în preliminariile cupelor europene. Astfel, doar primele două clasate vor fi sigure de participarea în preliminariile cupelor europene.

ADVERTISEMENT

Ocupanta locului 3 se va duela cu învingătoarea dintre primul și al doilea loc din play-out, pentru a putea participa în preliminariile Conference League.

Un singur scenariu stă în picioare pentru ca locul 3 să fie sigur de participarea în cupele europene, și anume dacă Universitatea Cluj va câștiga Cupa României Betano. „Șepcile roșii” nu au luat licența UEFA și nu vor putea participa în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Doar că pentru a se întâmpla acest lucru, Universitatea Cluj trebuie să se impună în semifinala cu UTA, după care să câștige și finala cu Sepsi, în tot acest timp, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău fiind implicată și în lupta pentru evitarea retrogradării.

Dan Petrescu a vorbit despre cel mai dur scenariu al CFR-ului

La finalul meciului cu Sepsi, Dan Petrescu a vorbit despre cel mai „negru” scenariu pe care CFR Cluj îl poate avea după ce a fost eliminată din cupă: Să ne revenim până luni, sunt prea obosiți băieții.

ADVERTISEMENT

Nici nu știu cum să fac, altă deplasare foarte grea. E o perioadă grea. Riscăm să nu fim în Europa, ăsta este riscul, asta e realitate. Dacă termini pe locul 4, ești pa!”.

„La cum arată lotul acumn nu arătăm că putem prinde top 4. Sper să revină Krasniqi, Manea, să reintre toți accidentații. Pe Bîrligea nu l-am băgat, el mereu se accidentează. Trebuie să ridicăm capul, mai avem 5 finale.

ADVERTISEMENT

Sepsi e specialista Cupei, îi felicit! Sper să ne revenim până luni, sunt prea obosiți băieții, iar avem o deplasare grea, riscăm să nu intrăm în Europa, asta e realitatea”, a mai spus Dan Petrescu.


  • 2,45 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „Se califică UTA” la meciul U Cluj – UTA 

ADVERTISEMENT
Tags: