Simona Halep

Elina Svitolina, duel psihologic cu Simona Halep înaintea semifinalei: ”Osaka merită să fie lider mondial!”

15.02.2019 | 11:42
Elina Svitolina duel psihologic cu Simona Halep inaintea semifinalei Osaka merita sa fie lider mondial

Jucătoarea de tenis Elina Svitolina a început duelul psihologic cu Simona Halep înaintea semifinalei pe care o vor disputa în cadrul turneului de la Doha. După ce a învins-o pe Karolina Muchova, ucraineanca a făcut câteva declarații care par că au scopul să o enerveze pe sportiva noastră.

”Cred că este o luptă foarte interesantă pentru locul 1 WTA, dar, în acest moment, Naomi Osaka merită să fie pe primul loc. A câștigat două Grand Slam-uri și din acest motiv e acolo. A jucat un tenis grozav, a învins jucătoare foarte bune și a fost foarte constantă la turneele mari”, a declarat ucraineanca în conferința de presă susținută după calificarea în semifinale.

Simona Halep o felicită pe Elina Svitolina după victoria din finala de la Roma din 2018
Simona Halep o felicită pe Elina Svitolina după victoria din finala de la Roma din 2018

Elina Svitolina, duel psihologic cu Simona Halep înaintea semifinalei: ”Această schimbare motivează fiecare jucătoare”

”Ea merită în totalitate să ocupe locul 1 WTA. Cred că este foarte interesant și această schimbare motivează fiecare jucătoare să muncească din greu și să-și îmbunătățească evoluțiile”, a mai spus Elina Svitolina despre faptul că Naomi Osaka a preluat șefia clasamentului mondial, începând practic duelul psihologic cu Simona Halep, fostul lider WTA.

Partida Simona Halep – Elina Svitolina, din semifinalele turneului de la Doha, se va disputa vineri, de la ora 15:30. Va fi cea de-a șaptea întâlnire directă dintre cele două jucătoare, până acum ucraineanca fiind în avantaj, scor 4-2. Ultima victorie obșinută de Halep s-a înregistrat în urmă cu aproximativ un an și jumătate, în sferturile de finală de la Roland Garros din 2017.

Simona Halep a pierdut locul 1 WTA în favoarea niponei Naomi Osaka, după ce a fost eliminată de Serena Williams în optimi de finală la Australian Open 2019. Vestea bună pentru jucătoarea noastră este că de luni va urca de pe poziția a treia pe cea de-a doua, după victoria din turul doi cu Lesia Țurenko și rtetragerea de la Doha a cehoaicei Karolina Pliskova.