Sporturi

Elina Svitolina, OUT de la Miami! Cine a învins-o pe a cincea jucătoare a lumii

23.03.2019 | 09:08
Elina Svitolina OUT de la Miami Cine a invinso pe a cincea jucatoare a lumii

Surpriză de proporții în turneul de la Miami. Elina Svitolina, una dintre favoritele competiției este OUT. Jucătoarea din Ucraina a devenit astfel a doua sportivă din Top 10 WTA care părăsește turneul din Florida. Aflată în acest moment pe locul 5 în clasamentul mondial, Svitolina a fost învinsă de chinezoaica Yafan Wang. De remarcat că asiatica ocupă doar locul 50 în circuitul WTA.

Elina Svitolina, OUT de la Miami!

Wang s-a impus în doua seturi cu 6-2, 6-4, la capătul unui meci ce a durat o oră și 22 de minute. Svitolina a servit prost, a comis nu mai puțin de șase duble-greseli, dar și multe alte erori neforțate. În schimb, pentru Yafan Wang urmează acum un meci cu Danielle Collins, favorita numărul 25 de la Miami. Svitolina a fost eliminată în semifinalele de la Indian Wells de Bianca Andreescu.

De altfel înaintea partidei cu sportiva care reprezintă Canada, Svitolina a avut parte de un moment tensionat. Aflată alături de iubitul ei, jucătorul de tenis, Gael Monfils, Svitolina a trăit câteva clipe de panică la hotelul la care au fost cazaţi pe timpul desfăşurării competiţiei din California. Astfel, cei doi se bucurau de timpul petrecut împreună, dar relaxarea s-a terminat în mod violent.

Elina Svitolina, OUT de la Miami! Svitolina
Elina Svitolina a pierdut în semifinalele de la Indian Wells cu Bianca Andreescu

Conform relatărilor celor doi, Svitolina și Monfils se relaxau în ziua lor liberă de turneu, când deodată au auzit focuri de armă. Sportiva din Ucraina în vârstă de 24 de ani a publicat pe reţelele de socializare un mesaj despre incidentul cu pricina. Elina şi Gael se aflau în camera lor de hotel, când, la un moment dat, patru poliţişti au intrat în cameră în mod violent.

Mai mult de atât, incidentul a avut loc cu doar câteva ore înainte ca Monfils să intre pe teren pentru meciul lui din sferturile de finală contra lui Dominic Thiem. Francezul avea să se retragă chiar înainte de startul partidei.

  • 5 este locul pe care îl ocupă Elina Svitolina în clasamentul WTA