Sporturi

Elina Svitolina, prima reacție după ce a câștigat meciul cu Simona Halep: “Extenuant. Defensiv am stat foarte bine”

30.10.2019 | 14:32
Elina Svitolina prima reactie dupa ce a castigat meciul cu Simona Halep Extenuant Defensiv am stat foarte bine
ADVERTISEMENT

Elina Svitolina a câștigat meciul cu Simona Halep, al doilea din Grupa Violet de la Turneul Campioanelor. Jucătoarea din Ucraina s-a impus în minimum de seturi, 7-5, 6-3, și este sigură de calificarea în semifinale. După joc, Svitolina a declarat că a fost un un meci foarte solicitant din punct de vedere fizic, iar diferența a fost făcută de jocul său defensiv.

Defensiva, punctul cheie al victoriei cu Simona Halep

Elina Svitolina a învins-o pe Simona Halep la Turneul Campioanelor. La finele meciului încheiat 7-5, 6-3, după o oră și 40 de minute de tenis, jucătoarea din Ucraina a declarat că se aștepta la un meci dificil cu Halep, iar punctul cheie al victoriei a fost jocul defensiv. De asemenea, Elina spune că nu a fost o presiune suplimentară faptul că a venit la Shenzhen din postură de campioana en-titre, concentrarea fiind păstrată la cote maxime.

ADVERTISEMENT

A fost un meci extrem de solicitant din punct de vedere fizic, extenuant. Ambele am urmărit toate mingile, am jucat bine, defensiv m-am descurcat foarte bine. A fost un meci bun. Mă așteptam la meciuri grele aici, nu doar din cauză că am câștigat anul trecut, dar am rămas foarte concentrată, speram să pot păstra nivelul arătat în 2018” a declarat Elina Svitolina.

Opt victorii consecutive la WTA Finals

După victoria obținută miercuri cu Simona Halep, Elina Svitolina a ajuns la opt meciuri consecutive câștigate la Turneul Campioanelor. Seria a început în faza grupelor chiar într-un meci cu jucătoarea din România, urmată de cinci victorii în ediția trecută, când a ridicat trofeul.

ADVERTISEMENT

Acum, cu cele două meciuri câștigate în fața Simonei Halep și a Karolinei Pliskova, Elina Svitolina s-a calificat, pentru al doilea an la rând, în semifinalele Turneului Campioanelor. Jucătoarea din Ucraina s-a impus în ambele confruntări în minimum de seturi, 7-6, 6-4, respectiv 7-5, 6-3. Fără presiunea calificării, Elina Svitolina o întâlnește pe Bianca Andreescu vineri, în ultimul meci din Grupa Violet a WTA Finals 2019.