Sporturi

Elina Svitolina riscă să fie exclusă pe viaţă din echipa de Fed Cup a Ucrainei! Motivul invocat de Federaţie

16.04.2019 | 17:25
Elina Svitolina risca sa fie exclusa pe viata din echipa de Fed Cup a Ucrainei Motivul invocat de Federatie

Elina Svitolina riscă să fie exclusă pe viaţă din echipa de Fed Cup a Ucrainei! Elina Svitolina, ocupanta locului 6 WTA, este o jucătoare de top şi un real pericol pentru orice adversară din circuit, însă Federaţia de Tenis din Ucraina nu se poate baza pe jocul sportivei născute la Odessa. Svitolina, care s-a mutat la Monte Carlo, a refuzat convocările căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a Ucrainei, Mikhail Filima.

Ucrainenii vor să renunţe la ajutorul Elinei Svitolina în confruntările din Fed Cup

Reprezentanţii Federaţiei Ucrainene de Tenis iau tot mai mult în considerarea exluderea pe viaţă a Elinei Svitolina din echipa de Fed Cup a Ucrainei. Cel care a făcut acest anunţ este nimeni altul decât vicepreşedintele Federaţiei de Tenis din Ucraina, Evgeni Zukin, care a dezvăluit că la următoarea şedinţă a forului se va discuta excluderea pe viaţă a jucătoarei de tenis, asta după ce Svitolina, în vârstă de 24 de ani, a refuzat o nouă convocare la echipa de Fed Cup.

“La următoarea şedinţă vom discuta problema viitoarelor convocări ale Elinei Svitolina şi vom decide dacă o vom mai chema sau nu. Toată lumea trebuie să fie responsabilă pentru deciziile luate. Federaţia de Tenis din Ucraina nu forţează pe nimeni să joace pentru echipa naţională. Există căi pentru a influenţa o jucătoare, dar nu dorim să apelam la ele. Dacă nu vrea, nu este necesar. Echipa nu are nevoie de o jucătoare care nu vrea să evolueze. Svitolina este o fată frumoasă, dar vă amintesc că sponsorul ei a fost Yuriy Sapronov, vicepreşedintele federaţiei la acel moment. Ea a fost crescută de Federaţia de Tenis din Ucraina de la început până la final”, a declarat Evgeni Zukin, vicepreşedintele Federaţiei Ucrainene de Tenis.

Elina Svitolina pe terenul de tenis

Elina Svitolina, acuzată de ucraineni că joacă pentru ţară doar pe bani

În trecut, Elina Svitolina a refuzat convocarea invocând că nu este mulţumită de răsplata financiară. Ea nu a mai evoluat pentru echipa Ucrainei în Fed Cup încă din 2017. În timp ce colegele ei de breaslă au efectuat deja primele antrenamente, Elina a preferat să rămână la Monte Carlo alături de iubitul ei, francezul Gael Monfils.