Sporturi

Elina Svitolina şi Karolina Pliskova s-au calificat la Turneul Campioanelor

17.10.2018 | 18:10
Elina Svitolina si Karolina Pliskova sau calificat la Turneul Campioanelor

Elina Svitolina a obţinut calificarea la Turneul Campioanelor! Elina Svitolina, locul 6 WTA, s-a calificat la Turneul Campioanelor, după ce sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA a fost eliminată, miercuri, în turul al doilea al turneului de la Moscova, competiţie în cadrul căreia Simona Halep era principala favorită la câştigarea marelui trofeu. Pliskova a fost învinsă de favorita gazdelor, Vera Zvonareva, numărul 161 mondial, venită din calificări, scor 6-1, 6-2. În sferturile de finală, Zvonareva o va întâlni pe letona Anastasija Sevastova, locul 11 WTA.

UPDATE / A fost stabilită şi ultima calificată la Turneul Campioanelor. După Simona Halep, Angelique Kerber, Caroline Wozniacki, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Sloane Stephens şi Elina Svitolina, Karolina Pliskova a obţinut calificarea la Singapore. Cehoaica a beneficiat de faptul că olandeza Kiki Bertens a fost eliminată în turul al doilea de către Aliaksandra Sasnovich.


La ultimul mare turneu programat în acest final de sezon mai sunt calificate Simona Halep, locul 1 WTA, daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, namţoaica Angelique Kerber, locul 3 WTA, japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA, sportiva cehă Petra Kvitova, locul 7 WTA, şi americanca Sloane Stephens, locul 8 WTA. Turneul Campioanelor, competiţie la care participă cele mai bune opt jucătoare din acest an, se va disputa în perioada 21 – 28 octombrie, la Singapore.

Elina Svitolina şi-a câştigat locul între primele opt la Singapore

După ce Svitolina şi-a câştigat locul între primele 8 jucătoare ale lumii, mai rămâne o singură poziţie disponibilă, iar pentru ea se vor lupta Karolina Pliskova şi Kiki Bertens. Totuşi, soarta cehoaicei este mai degrabă în mâinile olandezei, care se află în continuare în concurs la Moscova. În acest moment, sportiva din Olanda are 3.710 puncte și pentru a se califica la Turneul Campioanelor trebuie să ajungă cel puțin pană în semifinalele turneului organizat în capitala Rusiei. Pentru Kiki Bertens urmează partida de miercuri cu bielorusa Aliaksandra Sasnovich, iar mai apoi, dacă obţine calificarea, se va duela cu învingătoarea dintre Daria Gavrilova şi Johanna Konta.

După retragerea Simonei Halep de la Kremlin Cup, participarea la Turneul Campioanelor este încă incertă, însă chiar şi aşa, sportiva noastră va face deplasarea la Singapore, acolo unde va primi trofeul rezervat jucătoarei care încheie anul pe primul loc. Constănţeanca în cârstă de 27 de ani a câștigat în acest an 3 trofee: Shenzhen Open, Rogers Cup și Roland Garros. Rămâne de văzut dacă va intra pe teren pentru a evolua în cadrul ultimului mare turneu din an.