Elinton Andrade, fostul portar al Rapidului, e dublu campion mondial la fotbal pe plajă! „Sunt ca pasărea Phoenix! Când nimeni nu se așteaptă eu revin mai puternic”

Andrei Șchiopu   
în Rapid Bucuresti
11/12/2019, 16:54
Elinton Andrade, fostul portar al Rapidului, e dublu campion mondial la fotbal pe plajă! „Sunt ca pasărea Phoenix! Când nimeni nu se așteaptă eu revin mai puternic”
Elinton Andrade. Sursă foto: sportpictures.eu

Elinton Andrade, fostul portar al Rapidului, a reușit să câștige pentru a doua oară titlul mondial la fotbal pe plajă cu naționala Portugaliei. Andrade a vorbit pentru jurnaliștii de la „L’Equipe” și s-a comparat cu pasărea Phoenix.

Elinton Andrade, dublu campion mondial la fotbal pe plajă

Elinton Andrade, fostul portar al Rapidului, a devenit din nou campion mondial la fotbal pe plajă în Paraguay cu naționala Portugaliei, câștigând finala cu Italia (6-4).

Brazilianul cu naționalitate portugheză s-a comparat cu pasărea Phoenix: „Sunt exact ca pasărea Phoenix. Când toată lumea crede că sunt învins, renasc din propria cenușă și mai puternic”.

Campion al Franței cu Olympique Marseille în sezonul 2009-2010, Elinton Andrade, își aduce aminte cu plăcere de perioada petrecută la „OM”: Marseille a rămas mereu în inima mea. Acest club mi-a dat totul în fotbal. Chiar dacă nu am avut șanse să joc prea mult, pentru că Mandanda era mai bun, mi-a făcut mare plăcere”.

„Când sunt singur în cameră sau în casă îmi mai amintesc momentele frumoase petrecute la OM”, a mai spus Andrade.

Am optat pentru naționala Portugaliei, chiar dacă sunt brazilian

Andrade a explicat de ce a ales să joace pentru Portugalia, deși el este brazilian:  „Am optat să joc pentru naționala Portugaliei pentru că această țară mi-a oferit totul în carieră. Când am ajuns în Franța de la Rapid, a contat foarte mult că aveam și pașaport portughez, pe lângă evoluțiile bune pe care le-am avut în România”.

„În al doilea rând, toată familia mea este deja stabilită în Portugalia și mereu am visat să îmbrac tricoul naționalei Portugaliei”, a mai spus portarul.

„Când meciurile încep, devin 100% portughez și singura diferență pentru mine este că nu mai cânt imnul Braziliei, dar vă garantez că îl când pe cel al lusitanilor cu forță”, a asigurat Andrade.

Elinton Andrade a jucat doar nouă meciuri în trei sezoane la Olympique Marseille, dar a avut concurență serioasă cu Steve Mandanda, portarul naționalei franței.

  • 40 de ani a împlinit Elinton Andrade pe 30 martie
Închide ×