Sport

Elisabeta Lipă, atac cu talpa la ministrul Eduard Novak: „Cum ar fi să-i spun, felicită-mă, vezi că ajungem luni la 12, să mă aștepți cu flori”

Președintele Federației Române de Canotaj dă de pământ cu Eduard Novak. Elisabeta Lipă l-a criticat dur pe Eduard Novak, care a lipsit de la primirea oficială a medaliaților de la Campionatele Europene. 
18.08.2022 | 13:12
Elisabeta Lipa atac cu talpa la ministrul Eduard Novak Cum ar fi sai spun felicitama vezi ca ajungem luni la 12 sa ma astepti cu flori
Elisabeta Lipă, atac cu talpa la ministrul Eduard Novak: „Cum ar fi să-i spun, felicită-mă, vezi că ajungem luni la 12, să mă aștepți cu flori”. FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă (57 de ani) a reacționat vehement, după ce ministrul Sportului Eduard Novak (46 de ani) a aruncat vina în curtea Federației Române de Canotaj. Oficialii Ministerului au lipsit de la Aeroport, când a sosit în țară delegația care a adus opt medalii (5 de aur, 3 de bronz) de la Campionatele Europene de la Munchen.

Elisabeta Lipă, critici dure pentru Eduard Novak: „Probabil agenda nu i-a permis”

Eduard Novak a scris pe Facebook că primirea delegaţiei României de la Campionatele Eurooene, la Salonul oficial de la Otopeni, a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj, Ministerul Sportului nefiind invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens.

ADVERTISEMENT

„Niciodată Federația, nici când veneam de la Jocuri Olimpice, Mondiale sau Europene, nicio federație chiar nu invita ministrul la sosirea delegației. Nici nu m-am gândit la așa ceva. Sună extrem de urât. Cum ar fi să-i spun, ‘felicită-mă, vezi că ajungem luni la 12 și să mă aștepți cu flori’.

Cade în sarcina celor de la Minister să știe cât pot dura concursurile, să fie la curent cu rezultatele noastre și să ne întrebe când venim, pentru a se organiza. Nu am crezut că poate spune așa ceva. A fost un mod, crede dumnealui, elegant de a-i scoate pe cei care ar fi trebuit să se ocupe de așa ceva.

ADVERTISEMENT

Eu l-am invitat pe domnul ministru la finalele noastre de la acest European. Am considerat că ar fi normal să fie alături de noi. Am avut ghinion cu sărbătoarea de Sfânta Maria și vacanța prelungită. L-am invitat cu mult timp înainte, dar probabil agenda nu i-a permis”, a declarat Elisabeta Lipă, la Realitatea Sportivă.

„La acest Campionat European ne-am simțit frustrați”

Cvintupla campioană olimpică a reacționat tăios și când a fost întrebată despre zvonurile care spun că Federația Română de Canotaj beneficiază de cel mai mare buget.

ADVERTISEMENT

„Lumea spune că avem cel mai mare buget. Așa este, doar că bugetul e făcut de alții, nu de noi, care știm ce nevoi avem. La acest Campionat European ne-am simțit frustrați să vedem că Olanda, Italia, Franța, nordicii și alții au venit cu două tiruri, repet, două tiruri de materiale cu tot ceea ce aveau nevoie sportivii, iar noi noi, care zicem că avem tot, am ajuns cu o remorcă și toate materialele au fost puse într-un microbuz.

La Europeanul de juniori de la Varese am platit 200 de euro biletul de avion. După trei săptămâni, tot la Varese, la Mondialul de tineret, biletul era 600 de euro. La Munchen tot 600 a fost biletul. Sportivii au 100 de lei pentru trei mese pe zi, dar noi suntem arătați cu degetul pentru cel mai mare buget”, a adăugat președintele FRC.

ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă a vorbit și despre nominalizarea pentru funcția de ministru al Sportului.

„Știți de câte ori am fost pusă pe lista viitorului ministru al Sportului și de câte ori am fost dată jos?! Eu sunt la Federație, am condus clubul Dinamo, iar acum sportivii mei continuă să mă facă fericită. Sunt minunați, nu se opresc din performanță”, conchis Lipă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Poliția caută o tânără din Maramureş, care a plecat cu tot cu încasările...
Poliția caută o tânără din Maramureş, care a plecat cu tot cu încasările barului unde lucra. Ajutată de iubit, fata de 19 ani ar fi furat peste 10.000 de lei
La un an și jumătate de la despărțirea de Francesco Totti, Ilary Blasi...
La un an și jumătate de la despărțirea de Francesco Totti, Ilary Blasi a "dat cărțile pe față"
Becali atacă un jucător care era preferatul lui: „Dacă în fiecare seară e...
Becali atacă un jucător care era preferatul lui: „Dacă în fiecare seară e împreunare, împreunare, împreunare, s-au dus seva și puterea”
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Ultimul hotel UGSR de pe Valea Lotrului, închis după 42 de ani. „Noroc...
Ultimul hotel UGSR de pe Valea Lotrului, închis după 42 de ani. „Noroc cu privații“ FOTO
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
IPS Teodosie, urmărit penal! Este cutremur total în Biserica Ortodoxă Română
IPS Teodosie, urmărit penal! Este cutremur total în Biserica Ortodoxă Română
Câștigătoarea Miss Univers, acuzată de implicare într-o lovitură de stat în Nicaragua
Câștigătoarea Miss Univers, acuzată de implicare într-o lovitură de stat în Nicaragua
ȘOC TOTAL în showbiz! Tavi Colen a spus TOT adevărul despre scandalul cu...
ȘOC TOTAL în showbiz! Tavi Colen a spus TOT adevărul despre scandalul cu Alin Oprea
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Persoanele publice în care românii au cea mai mare încredere. Șoșoacă pe 5,...
Persoanele publice în care românii au cea mai mare încredere. Șoșoacă pe 5, Iohannis pe 9
Se deschide un nou drum spectaculos în România. E mai frumos decât Transalpina...
Se deschide un nou drum spectaculos în România. E mai frumos decât Transalpina sau Transfăgărășan!
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română