Sport

Elisabeta Lipă, discurs exuberant după ce canotajul a adus prima medalie de aur: “Ne îmbătăm, nu bem doar o şampanie”

Cantotajul a adus prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpic de la Tokyo 2020, iar Elisabeta Lipă era în culmea fericirii după succesul obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş.
28.07.2021 | 09:05
Elisabeta Lipa discurs exuberant dupa ce canotajul a adus prima medalie de aur Ne imbatam nu bem doar o sampanie
ADVERTISEMENT

Canotajul a adus din nou bucurie în sportul românesc, după ce Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat medalia de aur la dublu vâsle feminin. A fost primul succes al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, iar Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, a avut un discurs exuberant după terminarea cursei.

Cum a reacţionat Elisabeta Lipă după ce canotajul a adus prima medalie de aur a României la JO Tokyo 2020

Elisabeta Lipă a avut cuvinte de laudă la adresa echipajului României la dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, şi a anunţat că după terminarea probelor de la canotaj va începe petrecerea în rândul sportivilor.

ADVERTISEMENT

“Mă bucur că am spart gheaţa. Sunt două fete extraordinare, muncitoare, deştepte, de pus în ramă. Nimic nu e sigur, când bătălia este atât de mare şi atât de strânsă, orice este posibil. Sunt două fete cu un psihic şi un caracter cum rar mi-a fost dat să văd.

Le iubim şi le dorim tot binele din lume. Sunt două fete de concurs, mergi pe mâna lor până în pânzele albe. Ne îmbătăm, nu bem doar o şampanie. La aşa bucurie, trebuie să serbăm acest succes.

ADVERTISEMENT

Mai avem două zile de finale, iar sportivii noştri au nevoie de susţinere. Trebuie să-i încurjăm şi să credem în ei. După ce tragem linie, o să vedeţi relaxarea”, a spus Elisabeta Lipă într-un interviu acordat TVR.

România, aur şi argint la canotaj în finalele de miercuri

La mai puţin de o oră după terminarea finalei de la dublu vâsle feminin, unde România a câştigat medalia de aur, echipajul de patru rame fără cârmaci masculin a cucerit medalia de argint. Mihăiţă Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari s-au clasat pe locul 2, în spatele Australiei, şi au adus a treia medalie pentru delegaţia ţării noastre.

ADVERTISEMENT

“Această medalie de argint înseamnă cinci ani de muncă, în care ne-am pregătit pentru aceste Jocuri Olimpice, în care am muncit foarte mult toţi patru.

S-a văzut meritul muncii noastre la această Olimpiadă. Visul meu s-a îndeplinit, îmi doream o medalie, nu conta ce medalie era, doar să fie medalie”, a declarat Mugurel Vasile Semciuc după terminarea cursei pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Elisabeta Lipă, în echipajul care a adus ultima medalie de aur la dublu vâsle feminin la JO

România nu a mai cucerit medalia de aur la dublu vâsle feminin de la ediţia din 1984 a Jocurilor Olimpice. La Los Angeles, Mărioara Popescu şi Elisabeta Lipă triumfau în această probă, iar actualul preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj câştiga prima medalie olimpică.

După succesul obţinut la Tokyo, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, a felicitat FRC pentru medaliile aduse miercuri în palmaresul României de la JO 2020.

“Aceste fete sunt incredibile, pentru maniera în care au câştigat această cursă merită toate felicitările noastre, tot respectul nostru. Felicitări Federaţiei Române de Canotaj, doamnei Elisabeta Lipă şi tuturor oamenilor care au contribuit la această victorie foarte clară”, a spus Mihai Covaliu.

ADVERTISEMENT