Sport

Elisabeta Lipă, reacţie emoţionantă după aurul mondial obţinut de Ionela Cozmiuc: “Este ceva de vis, fără cuvinte!”. Exclusiv

Elisabeta Lipă a acordat un interviu pentru FANATIK după aurul mondial obţinut de Ionela Cozmiuc în proba de simplu vâsle.
23.09.2022 | 17:31
Elisabeta Lipa reactie emotionanta dupa aurul mondial obtinut de Ionela Cozmiuc Este ceva de vis fara cuvinte Exclusiv
Elisabeta Lipă şi Ionela Cozmiuc. Sursa: FR de Canotaj (Balint Czucz Photography)
ADVERTISEMENT

Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială în proba de simplu vâsle feminin, categoria uşoară. Sportiva din România a avut un final exploziv, reuşind să devanseze pe Martine Veldhuis şi să câştige cu un avans de două secunde.

Elisabeta Lipă, reacţie emoţionantă după aurul mondial obţinut de Ionela Cozmiuc: “Este ceva de vis!”

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a acordat un interviu pentru FANATIK după cursa de aur a Ionelei Cozmiuc, fiind emoţionată de reuşita canotoarei. Fosta mare sportivă a României speră ca toate echipajele noastre să fie la înălţime în finalele de sâmbătă şi duminică:

ADVERTISEMENT

Doamna Lipă, cum aţi trăit titlul mondial obţinut de Ionela Cozmiuc în proba de simplu vâsle?

– Am trăit la intensitate maximă. Mă bucur că am spart gheaţa, mă bucur că avem nouă finale. Este ceva de vis, fără cuvinte.

“Un sportiv cu nişte calităţi şi o dorinţă nebună de a câştiga. Ţi-e mai mare dragul să lucrezi cu sportivi cum este Ionela”

Comentatorii străini anticipau în timpul cursei finalul exploziv al Ionelei şi sprintul ei din ultimii 200 de metri…

ADVERTISEMENT

– Normal. Să nu uităm că Ionela este dublă campioană mondială, finalistă la Jocurile Olimpice. Este un sportiv cu o mare experienţă, însă în afară de toate acestea, este o mare luptătoare. Un sportiv cu nişte calităţi şi o dorinţă nebună de a câştiga. Ţi-e mai mare dragul să lucrezi cu sportivi cum este Ionela. Aşa sunt şi toţi ceilalţi, dar acum vorbim despre Ionela că a spart gheaţa.

Da, a fost o zi foarte bună pentru noi…

– La prânz am avut semifinala fetelor de la dublu vâsle, campioanele olimpice Ancuţa şi Simona. Băieţii de la 8+1 au făcut o cursă extraordinară şi de mâine intrăm în focuri. Este ultima cursă pe acest an, aici, la acest Campionat Mondial. Mâine avem cinci finale şi poimâine trei finale. Sper să ne bucurăm după fiecare finală aşa cum ne-am bucurat acum pentru titlul mondial obţinut de Ionela Cozmiuc.

ADVERTISEMENT

“De fiecare dată când sportivii obţin rezultate la Campionatele Europene şi Mondiale, avem mari speranţe pentru cucerirea de medalii la Jocurile Olimpice”

Gândul dumneavoastră şi al sportivilor zboară spre Paris după aceste rezultate?

– De fiecare dată ne zboară gândul spre Paris. De fiecare dată când sportivii obţin rezultate la Campionatele Europene şi Mondiale, avem mari speranţe pentru cucerirea de medalii la Jocurile Olimpice. Parisul este foarte aproape, din toamnă intrăm în linie dreaptă.

O să fie şi calificările, un hop important…

– Până să ajungem la Paris vom avea calificările, un adversar important. Iar lupta este acerbă, fiecare sportiv îşi doreşte să ocupe un loc şi să obţină biletul pentru Jocurile Olimpice. Aceste rezultate pe care le obţin sportivii noştri ne dau mari speranţe pentru Paris.

ADVERTISEMENT
  • 5 titluri olimpice are Elisabeta Lipă 
  • 9 echipaje ale României au prins finala la Campionatele Mondiale

 

ADVERTISEMENT