Sporturi

Elise Mertens știe ce tactică va adopta contra Simonei Halep la Australian Open: ”Nu am nimic de pierdut și o să încerc să controlez partida”

26.01.2020 | 13:24
Elise Mertens stie ce tactica va adopta contra Simonei Halep la Australian Open Nu am nimic de pierdut si o sa incerc sa controlez partida
ADVERTISEMENT

Elise Mertens, a 17-a jucătoare a lumii, va sta în calea Simonei Halep în faza optimilor de finală de la Australian Open 2020. Belgianca știe că e outsider în acest meci și promite că va da totul pentru a o învinge din nou pe Simona.

Elise Mertens dezvăluie cum va juca împotriva Simonei Halep la Australian Open

Simona Halep și Elise Mertens sunt două jucătoare care se cunosc foarte bine, ele confruntându-se de trei ori în ultimele sezoane din circuitul WTA. Luni, de la ora 02:00 (Ora României), cele două se duelează în optimi la Australian Open 2020.

ADVERTISEMENT

Înainte de acest meci, Elise Mertens a declarat că va face totul pentru a-și păstra nivelul ridicat arătat până în această fază a turneului și va arunca totul în luptă contra Simonei.

”Evoluez foarte bine în acest moment și reușesc să gestionez cu brio meciurile importante. Am învins-o pe Halep la ultima dispută directă, la Doha, unde am jucat foarte bine.

ADVERTISEMENT

Au trecut multe luni de atunci. Știu că Simona e puternică la marile turnee.”, a spus Elise în presa belgiană.

Mertens dezvăluie ce plan are contra Simonei: ”Atacul”

Elise Mertens este locul 3 WTA în proba de dublu, asta după ce la un moment dat era chiar pe 2. Belgianca spune că meciurile de la aceste turnee au ajutat-o să aibă un joc bun la fileu.

ADVERTISEMENT

”Meciurile jucate la dublu m-au ajutat să urc mai des la fileu și să preiau controlul partidelor de simplu. Exact asta vreau să fac în meciul de la Melbourne. Trebuie să fiu pregătită pentru o mare bătălie și să dau 100%. Nu am nimic de pierdut”, a mai spus Mertens pentru jurnaliștii din țara sa natală.

Simona Halep, conștientă că Mertens nu se va da bătută 

Și Simona Halep e conștientă de forța adversarei ei. La conferința de presă de după meciul cu Yulia Putintseva, Simona a spus că știe la ce să se aștepte de la rivala ei. Simona și Elise se cunosc destul de bine, jucând trei meciuri în ultimii trei ani.

ADVERTISEMENT

”Am jucat de câteva ori cu Elise Mertens, la Openul Franței, în Madrid, la Doha. Am jucat de multe ori și e suficient să o cunosc, să îi știu jocul și să am o ideea despre cum să evoluez împotriva ei. Sinceră să fiu, încă nu mă gândesc la viitorul meci.

Îmi amintesc bine ultimul nostru meci de la Doha. Am avut acolo un set și un break avantaj. E o jucătoare care nu se dă bătută niciodată și luptă până la capăt.” , a spus Halep la conferința de presă.

ADVERTISEMENT