News

Elisei, un băiat de 13 ani, a fost ucis de ruși sub ochii mamei: ”Ne-au făcut cu mâna, de parcă ne-ar fi urat drum bun, apoi au tras”

Postul public de televiziune din Ucraina prezintă povestea tragică a lui Elisei, un băiat de 13 ani care a fost ucis de ruși sub ochii mamei. Drama a avut loc la doar 30 de km de Capitala Kiev.
21.04.2022 | 12:30
Elisei un baiat de 13 ani a fost ucis de rusi sub ochii mamei Neau facut cu mana de parca near fi urat drum bun apoi au tras
Povestea sfâșietoare a lui Elisei, băiatul ucrainean ucis de ruși sub ochii mamei sale. Sursa foto: Suspilne Media
ADVERTISEMENT

Continuă să vină povești cutremurătoare din zonele ucrainene ocupate de forțele ruse. O mamă distrusă de durere povestește cum i-a fost ucis fiul de doar 13 ani.

Povestea sfâșietoare a lui Elisei, băiatul ucrainean ucis de ruși sub ochii mamei sale

Elisei Riabokon a murit în urma bombardamentelor trupelor lui Vladimir Putin pe 11 martie în timpul unei încercări de evacuare din satul ocupat Peremoha (regiunea Kiev), scrie postul public ucrainean.

ADVERTISEMENT

Satul Peremoha, situat în districtul Brovary, a fost ocupat de ruși pe 28 februarie. Cu patru zile mai devreme, în prima zi de război, familia Riabokon ajunsese aici pentru a scăpa de bombardamente.

”Ne era frică pentru copii”, povestește Ina, mama lui Elisei. ”La un moment dat, după ce satul fusese ocupat, militarii ruși au fost de acord să permită evacuarea femeilor, a celor mici printr-un așa-numit coridor verde”, își amintește femeia.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi un moment care va marca pentru totdeauna familia băiatului. Pe 11 martie, 5 mașini părăseau satul prin culoarul convenit.

Elisei și alte câteva persoane au fost ucise fără milă de forțele ruse. Copilul se afla în prima mașină. Mama și fiul ei cel mic se aflau în următoarea. La ieșirea din localitate, rușii au deschis focul. Elisei a murit pe loc. Tragedia a avut loc chiar sub ochii Inei.

ADVERTISEMENT

”La plecare, soldații ruși chiar ne-au făcut cu mâna, de parcă ne-ar fi urat o călătorie fericită. Apoi au tras”, retrăiește Ina clipele cumplite.

Mama lui Elisei: ”Nu ne-au permis nici măcar să ne luăm cadavrul fiului”

Femeia mai povestește că rușii nu i-au permis nici măcar să-și ridice trupul copilului decedat. A trebuit să așteptate până la retragerea invadatorilor.

ADVERTISEMENT

”Rușii nici măcar nu ne-au permis să-i luăm trupul”, spune mama despre evacuarea înnăbușită în sânge.

Abia după ce forțele ucrainene au eliberat satul, Elisei a fost îngropat așa cum se cuvine într-un cimitir din Brovary, în apropiere de Kiev.

Prezentă la funeraliile copilului, profesoara lui Elisei, Anna Nebozhuk, a spus că băiatul s-a remarcat întotdeauna prin purtarea sa bună.

”Era un băiat foarte tăcut, foarte calm. A studiat bine. A fost un elev excelent, nu sunt cuvinte goale. Acum el este un înger”, a spus ea.

ADVERTISEMENT