Cele mai citite

Exclusiv. Buceschi: “Urmează zile şi nopţi lungi în care ne gândim la acest meci”

FANATIK.RO este la CM de handbal! România a pierdut dramatic în ultima secundă meciul împotriva Cehiei, scor 27-28 şi a fost eliminată în optimile competiţiei.
11.12.2017 | 21:49
Exclusiv. Buceschi:
ADVERTISEMENT

Jucătoarele au mers în lacrimi spre vestiare după înfrângerea surprinzătoare împotriva echipei Cehiei. Eliza Buceschi a vorbit după meci pentru FANATIK.RO în care a explicat care au fost cauzele înfrângerii. 

Eliza, ce s-a întâmplat? Aţi dominat tot meciul…

– Da, dar din păcate am pierdut. Am ratat o şansă uriaşă de a ne desprinde la 5 goluri şi la final, în momentele cheie ale meciului s-a văzut că Cehia are o echipă mai experimentată şi s-a văzut că au gestionat mai bine finalul de meci.

“Chiar şi cu 10 eliminări puteam să câştigăm azi” 

Putem acuza arbitrajul după ce am avut 10 eliminări?

– Nu aş vrea să vorbesc pentru asta. Nu putem schimba nimic şi asta este cel mai dureros. Chiar şi cu 10 eliminări puteam să câştigăm astăzi. 

ADVERTISEMENT

Unde s-a jucat meciul?

– În momentul în care am avut 3 goluri în repriza a doua şi mingea. Acolo a fost momentul decisiv.

Ce urmează pentru voi?

– Nişte zile şi nopţi lungi în care ne vom gândi la ceea ce s-a întâmplat astăzi. Aşa a fost şi acum 4 ani de zile când Polonia ne-a eliminat în optimi. Trebuie să strângem rândurile şi să trecem peste. Acum doi ani eram în locul Cehiei şi Brazilia în locul nostru. Trebuie să gestionăm atât eşecurile, cât şi victoriile. 

ADVERTISEMENT

“Trebuie să ne revenim foarte repede” 

Antrenorul secund al României, Horaţiu Paşca, a vorbit pentru FANATIK.RO după eliminarea din optimile de finală al Campionatului Mondial: “Ne-am dorit cu toţii să intrăm în primii opt. Am luat-o pas cu pas. Am avut ghinion. Toată lumea şi dorit calificarea, ceva s-a întâmplat. O să analizăm foarte bine, acum trebuie să ridicăm capul din pământ. Ne aşteaptă foarte multă muncă.

Trebuie să ne revenim foarte repede. Vom avea un moment de pauză, după care, în martie, ne aşteaptă două meciuri importante cu Rusia. Nu am comentat şi nu o să comentez niciodată arbitrajul. Sunt reguli stricte. Foarte multe eliminări, uneori, parcă, au fost dictate prea uşor. Nu cred că arbitrajul a făcut diferenţa în seara asta. 

ADVERTISEMENT
A fost o superioritate numerică pe final. Era foarte greu să ne apărăm în aceste condiţii. Ele au schimbat portarul şi au riscat tot. O minge venită de la o extremă, care până acum nu a spus foarte multe. Ăsta este sportul, trebuie să ţinem capul sus indiferent de rezultat. Sunt mândru de echipa asta” 

3 goluri din 5 aruncări a avut Buceschi împotriva Cehiei

27 de reuşite din 43 de situaţii a reuşit România în acest meci 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri