Sport

Eliza Buceschi, lăsată şi ea acasă de Tomas Ryde după scandalul de dopaj: nu merge la Mondial! Şi Muntenegru a renunţat la o jucătoare de la Corona

20.11.2019 | 11:40
Eliza Buceschi lasata si ea acasa de Tomas Ryde dupa scandalul de dopaj nu merge la Mondial Si Muntenegru a renuntat la o jucatoare de la Corona
Eliza Buceschi e sportiva cea mai cunoscută din lotul României care rămâne acasă după scandalul de dopaj de la Corona
ADVERTISEMENT

Eliza Buceschi şi Daria Bucur sunt ultimele două jucătoare la care selecţionerul Tomas Ryde a renunţat pentru deplasarea la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia. Decizia a fost luată pe ultima sută de metri, Federaţia nedorind să rişte includerea în lot a niciunei componente a Coronei Braşov după izbucnirea scandalului de dopaj. 

Eliza Buceschi nu merge la Mondial după scandalul de dopaj de la Corona

Eliza Buceschi şi Daria Bucur sunt ultimele două jucătoare la care suedezul Tomas Ryde, selecţionerul României, a decis să renunţe după apariţia scandalului de dopaj de la Corona Braşov. „Elena Dache de la Brăila a fost convocată pentru Campionatul Mondial, pentru că trebuie să fim asigurați din toate punctele de vedere”, spune preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

ADVERTISEMENT

Iniţal, Cristina Laslo şi Bianca Bazaliu, fuseseră primele două victime ale scandalului, ele fiind cele în pericol de suspendare chiar, alături de colega lor Daciana Hossu, după ce Agenţia Naţională Anti Doping le-a notificat că sunt acuzate că au participat la o procedură considerată dopantă,terapia cu laser intravenos.

Cele trei sportive de la Corona riscă să nu mai joace handbal timp de patru ani dacă vor fi găsite vinovate. România va debuta la Campionatul Mondial din Japonia contra Spaniei, pe 30 noiembrie. Naţionala noastră face parte din grupa C, alături de Spania, Ungaria, Muntenegru, Senegal şi Kazahstan.  Şi naţionala Muntenegrului, viitoarea noastră adversară din grupă, a renunţat la jucătoarea de la Corona Braşov pe care o convocase pentru Mondial, Ivona Pavicevic.

ADVERTISEMENT

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MONDIALE

Portari: Dedu, Dumanska, Ciucă
Extreme stânga: Florica, Iuganu
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer
Centri: Pristăviță, Zamfirescu, Dache
Interi dreapta: Vizitiu
Extreme dreapta: Udriștoiu, Seraficeanu
Pivoți: Pintea, Băcăoanu, Ostase