ADVERTISEMENT
Fotbal international

Eljif Elmas, atuul Macedoniei de Nord în meciul cu România. Cum îl descriu italienii pe fotbalistul lui Napoli

Autor: Patrice Podina | 25.03.2021 | 10:44
Eljif Elmas, atuul Macedoniei de Nord în meciul cu România. Cum îl descriu italienii pe fotbalistul lui Napoli
Sursa foto: 90min.com

Rezervă în Italia, Eljif Elmas este fotbalistul pe caare jurnaliștii din „Cizmă” îl văd ca pe viitorul lider al naționalei Macedoniei de Nord. Calitățile sportive i-au convins pe oficialii lui Napoli să plătească 16 milioane de euro pentru a-l transfera, în 2019.

ADVERTISEMENT

Are doar 21 de ani și nu prinde, în medie, mai mult de o jumătate de oră pe teren în meciurile echipei de la poalele Vezuviului. Însă, jurnaliștii italieni vorbesc la superlativ despre calitățile fotbalistului născut la Skopje.

Cota mijlocașului ofensiv este în continuă creștere, el fiind evaluat, în acest moment, la 18 milioane de euro, cea mai mare cotă din lotul naționalei Macedoniei de Nord, adversara de joi a României, în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti i-a convins pe napoletani să spargă banca pentru Eljif Elmas

Creativitate și abilitatea de a produce ocazii de gol, o mare personalitate, orientare excelentă în teren și un acut simț al porții sunt calitățile pe care jurnaliștii italieni le-au remarcat la tânărul Eljif Elmas.

”Când are oportunitatea nu se teme să încerce șutul și să marcheze. Are pasă lungă precisă, ține capul sus, schimbă jocul bine și poate juca pe mai multe posturi”, a adăugat căpitanul Macedoniei de Nord, Goran Pandev, caracterizându-l pe mai tânărul său coleg de națională, conform Gazetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

”Față de copil și o fiară în teren, Eljif Elmas este, la 21 de ani, diamantul de tezaur al reprezentativei lui Igor Angelovski”, au mai punctat jurnaliștii italieni în descrierea fotbalistului legitimat la Napoli.

Carlo Ancelotti a fost antrenorul care i-a convins pe șefii lui Napoli să plătească 16 milioane de euro, în 2019, pentru fotbalistul care atunci avea doar 19 ani.

ADVERTISEMENT

Drumul parcurs de Eljif Elmas din fabrica de caramele a tatălui până la tumultul marilor arene

Într-un amplu reportaj dedicat lui Eljif Elmas, Gazetta dello Sport a refăcut traseul fotbalistului, de la Fenerbahçe Tefejuz, club la care a fost legitimat încă de la vârsta de 6 ani, la Napoli.

În copilărie, Eljif Elmas își ajuta părintele în fabrica de caramele pe care o deținea în Skopje. Espanyol, Barcelona și Heerenveen au încercat să-l convingă să facă pasul spre fotbalul european, dar micul talent a ales Rabotnički, în Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

La 17 ani, a debutat în prima reprezentativă a țării sale și a urmat transferul la Fenerbahce Istanbul, pentru 300.000 de euro. După o jumătate de sezon la echipa de tineret a lui Fener, Eljif Elmas era cooptat în lotul de seniori, iar ulterior a fost achiziționat de Napoli, care l-a debutat și în cupele europene.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,96 este cota pentru ”minutul primului gol al gazdelor: 28+” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!