Sport

Elogii pentru Pep Guardiola și Carlo Ancelotti înainte de Manchester City – Real Madrid: ”Sunt cei mai buni”

Prima semifinală de Champions League este Manchester City - Real Madrid, un meci între două dintre cele mai bune echipe, însă ochii vor ațintiți și către cei doi uriași antrenori Pep Guardiola și Carlo Ancelotti.
26.04.2022 | 14:45
Elogii pentru Pep Guardiola si Carlo Ancelotti inainte de Manchester City  Real Madrid Sunt cei mai buni
Prima semifinală de Champions League este Manchester City - Real Madrid, un meci între două dintre cele mai bune echipe, însă ochii vor ațintiți și către cei doi uriași antrenori Pep Guardiola și Carlo Ancelotti. Sursă foto: EPA-EFE/PETER POWELL
ADVERTISEMENT

Partida tur de pe Etihad Stadium va fi arbitrată de Istvan Kovacs, aceasta fiind cea mai importantă bornă din cariera ”centralului” român.

Duel de gală între Pep Guardiola și Carlo Ancelotti în meciul Manchester City – Real Madrid

Specialiștii consideră că formația care va ajunge în finala Champions League, după duelul Manchester City – Real Madrid, va fi stabilită de inspirația pe care o vor avea cei doi mari tehnicieni Pep Guardiola și Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Cei doi antrenori s-au întâlnit în carieră de șase ori, iar spaniolul a câștigat de patru ori, în timp ce italianul a obținut două victorii. Ancelotti s-a impus în primele două directe, în semifinalele Champions League din sezonul 2013-2014. Real Madrid trecea atunci de Bayern-ul lui Guardiola după 1-0 pe Santiago Bernabeu și 4-0 în returul de la Munchen.

Spaniolul și-a luat revanșa când cei doi s-au reîntâlnit în Anglia. La cârma lui Manchester City, Guardiola l-a învins de patru ori pe Ancelotti, aflat pe banca tehnică a mult mai modestei Everton. Au fost trei victorii în Premier League și una în sferturile de finală ale Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT

Javi Martinez, mai apropiat de italian

Mijlocașul spaniol Javi Martinez, care la 33 de ani a ajuns să joace în Qatar, este unul dintre fotbaliștii care a lucrat cu ambii antrenori în perioada când a îmbrăcat tricoul lui Bayern Munchen și are numai cuvinte de laudă pentru ei.

”Pentru mine, ei sunt cei mai buni reprezentanți ai generațiilor lor. Dintre toți colegii lui Ancelotti, nimeni nu a mai rămas în această meserie acum. Pep este cel mai bun antrenor al acestei generații din care mai fac parte Luis Enrique, Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino și Klopp. Oameni care au schimbat fotbalul. Toți sunt foarte diferiți de Ancelotti.

ADVERTISEMENT

Guardiola are un mod unic de a analiza fotbalul. El poate prevedea ce se întâmplă pe teren. Joci știind ce ai de făcut și ce va face echipa adversă. Este un mare avantaj. Am avut o legătură strânsă cu el pentru că vorbim aceeași limbă, dar relația cu Carlo a fost diferită”, a declarat Javi Martinez, conform site-ului football-italia.net.

Diferențele dintre Ancelotti și Guardiola

Fostul internațional spaniol a dezvăluit înaintea partidei tur dintre Manchester City și Real Madrid că Ancelotti este mult mai apropiat de jucătorii săi, în timp ce Guardiola este un tip mult mai intransigent, dar care are un control mai mare asupra jucătorilor.

ADVERTISEMENT

”Ancelotti este ca un tată, îi pasă atât de mult de jucătorii săi. Pep este mai rigid și mai concentrat pe analiza video, dar o echipă are nevoie de disciplină. Pep avea mai mult control decât Carlo, nimic uriaș, dar era vizibil.

Faptul că Ancelotti este încă acolo, luptând pentru ceva important, îl ridică în Olimpul istoriei fotbalului, spune multe despre cât de grozav este și cât de bine lucrează. Este un antrenor inteligent, știe perfect fotbalul.

S-a întors la Madrid, dând o nouă viață unei echipe care îi pierduse pe Sergio Ramos și Raphael Varane după Ronaldo. Oamenii au fost sceptici, dar el este aproape de a câștiga La Liga și a ajuns în semifinalele Champions League”, a încheiat fotbalistul spaniol.

ADVERTISEMENT