News

Cum s-a transformat Elon în Elona Musk pe Twitter, după ce l-a provocat pe Vladimir Putin la bătaie. Liderul cecenilor l-a pus la punct pe excentricul miliardar

Elon Musk l-a provocat pe Vladimir Putin la luptă, miza fiind Ucraina. Miliardarul nu a primit un răspuns de la președintele Rusiei, dar a fost sfătuit de către un apropiat al acestuia.
16.03.2022 | 16:50
Cum sa transformat Elon in Elona Musk pe Twitter dupa ce la provocat pe Vladimir Putin la bataie Liderul cecenilor la pus la punct pe excentricul miliardar
Cum a ajuns Elon să fie Elona Musk pe Twitter. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Deja nu mai este o surpriză pentru nimeni care urmărește măcar periodic ce mai face Elon Musk faptul că cel mai bogat om din lume este un adevărat excentric și că face, ocazional, declarații mult mai informale decât s-ar aștepta lumea de la o persoană de calibrul său.

Elon Musk l-a provocat la luptă pe Vladimir Putin. Miza: Ucraina

Cu o avere de 220 de miliarde de dolari la momentul publicării acestui articol, Elon Musk își permite să facă diverse afirmații pe internet, mai ales pe Twitter, locul unde așterne ocazional idei care devin virale. Atât de mare este influența lui Musk, încât un singur tweet de-al acestuia poate înclina masiv balanța în favoarea (sau chiar în defavoarea) unui subiect. Nu de puține ori, prețul Bitcoin a fost influențat de mesajele miliardarului, iar monedele virtuale Shiba Inu și Dogecoin au avut de câștigat după postările lui Musk.

ADVERTISEMENT

Dacă ai intrat recent pe contul de Twitter al lui Musk, probabil că ți-a sărit în ochi faptul că acesta are un nou prenume. Nu îl mai găsești drept ”Elon”, ci ”Elona.” Cum a ajuns însă excentricul fondator al Tesla să poarte o variantă feminină a prenumelui său?

Lucrurile au început cu doar o zi în urmă, când Musk a postat pe Twitter un mesaj prin care îl invită sau mai bine zis, provoacă pe Vladimir Putin la o luptă 1 la 1. Mesajul a fost scris jumătate în engleză, jumătate în rusă: ”Prin prezenta îl provoc pe Vladimir Putin la luptă, miza este Ucraina.”

ADVERTISEMENT

A mai publicat un răspuns la acest mesaj, în care a etichetat pagina oficială a președintelui Rusiei pe Twitter: ”Ești de acord cu această luptă?”

În mod neașteptat, nu a sosit niciun răspuns de la Administrația Prezidențială a Federației Ruse, însă asta nu înseamnă că mesajul lui Elon Musk a trecut neobservat. Cu siguranță, Vladimir Putin este la curent cu ”provocarea” pe care i-a lansat-o miliardarul american, chiar dacă nu va avea vreodată o declarație pe marginea subiectului.

ADVERTISEMENT

Mesajul a fost apreciat de peste 365.000 de internauți, în vreme ce alți 75.000 l-au distribuit și alte 37.000 de persoane au comentat.

elona musk
Pagina de Twitter a lui ”Elona Musk.”

Ce mesaj i-a transmis Ramzan Kadîrov lui Elon(a) Musk

Elon Musk a primit însă un răspuns, dar nu de la persoana pe care a chemat-o la bătaie. I-a scris, însă, Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene. Pe canalul propriu de Telegram, cecenul i-a scris:

ADVERTISEMENT

”Un sfat pentru Elon Musk: nu-ți măsura puterea cu puterea lui Putin. Sunteți în ligi diferite. Și nu e vorba despre arte marțiale sau judo. Cum vezi tu situația? Ești în colțul roșu din ringul de box, un afacerist și un utilizator de Twitter, iar Putin e în colțul albastru, un politician de top și strateg, care inspiră venerație în Occident și în SUA? Vladimir Vladimirovici va părea nesportiv atunci când te bate de te strică, tu fiind un oponent mult mai slab”, i-a transmis Kadîrov lui Elon Musk.

”Astfel, ar trebui să mai pui ceva mușchi pe tine pentru a te putea transforma din blândul (efeminatul) Elona în brutalul Elon care ar trebui să fii. Îți propun să te antrenezi la unul dintre centrele Republicii Cecene:

  • Universitatea de Forțe Speciale a Rusiei: aici vei face antrenamente cu arme de foc cu campioni ai forțelor speciale ruse, care i-au învins în campionat pe americani în 2015 fără vreun efort.
  • Clubul de lupte Akhmat: aici vei învăța cum să încasezi un pumn, o calitate necesară în orice luptă. Antrenat de Abuzayed Vismuradov, vei învăța cum să te ridici nu doar fizic, dar și psihic, dobândind nervi de oțel.
  • Compania de transmisiuni TV și Radio din Groznîi: antrenează-te între zidurile Groznîiului, unde vei afla despre metodele de ”PR negru” ale Statelor Unite și unde vei învăța cum să-ți monitorizezi și să-ți actualizezi conturile de pe rețelele sociale”, i-a mai scris Kadîrov.

În încheiere, liderul cecen îi spune că ”te vei întoarce din Republica Cecenă complet schimbat din Elona în Elon.”

Iar acest mesaj a fost publicat chiar de către Elon Musk pe Twitter. Cu această ocazie, miliardarul a decis să își asume numele pe care i l-a dat Ramzan Kadîrov, cel de Elona.

Musk scrie că ”îți mulțumesc pentru ofertă, dar un antrenament atât de bun mi-ar oferi un avantaj prea mare. Dacă el se teme de luptă, sunt de acord să-mi folosesc doar mâna stângă și nici măcar nu sunt stângaci. Elona.” Astfel și-a încheiat șeful Tesla mesajul, ocazie cu care și-a și- schimbat numele pe Twitter.

Rămâne de văzut ce se va alege de provocarea pe care i-a lansat-o Elon Musk lui Vladimir Putin. Cert e că miliardarul a primit un răspuns, chiar dacă nu de la cel pe care l-a nominalizat pentru o luptă 1 vs 1.

ADVERTISEMENT