News

Elon Musk a devenit cel mai bogat din lume. Averea amețitoare la care a ajuns miliardarul

07.01.2021 | 20:48
Elon Musk a devenit cel mai bogat din lume Averea ametitoare la care a ajuns miliardarul
ADVERTISEMENT

Elon Musk a devenit oficial cel mai bogat om din lume. Averea pe care o deține creatorul Tesla Inc și SpaceX a ajuns la 185 de miliarde de dolari și l-a depășit pe Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, cu o avere estimată la 184 miliarde de dolari.

Creșterea înregistrată de acțiunile Tesla la bursa din Wall Street l-a propulsat pe musk pe primul loc în topul bogaților lumii, reușind să-l surclaseze pe cel care ocupa acestă poziție din 2017, fondatorul companiei Amazon.com.

ADVERTISEMENT

În ultimul an, averea lui Musk, născut în Africa de Sud, a crescut cu 160 miliarde de dolari (118 miliarde de lire sterline), pe măsură ce cererea pentru mașinile electrice Tesla a crescut.

Elon Musk a devenit cel mai bogat din lume. Averea amețitoare la care a ajuns miliardarul

Elon Musk este și cel care a înregistrat cea mai rapidă ascensiune din istorie până la prima poziție a clasamentului miliardarilor lumii.

ADVERTISEMENT

Cu doar 18 luni în urmă, valoarea actiunilor Tesla au suferit mari pierderi în urma preocupărilor legale, de reglementare și a îngrijorărilor legate de conducerea lui Musk. În august 2018, CEO-ul a scris pe Twitter că are „finanțare asigurată” pentru ca Tesla să fie privată la „420 USD pe acțiune”, anunțând un an plin de litigii, anchete guvernamentale, disponibilizări și probleme operaționale, scrie metro.co.ok care citează CNBC.

Dar prețul acțiunilor Tesla a crescut de peste nouă ori în ultimul an, reușind o revenire spectaculoasă, în timp ce prețurile Amazon au rămas mai constante. La începutul anului 2020, Musk deținea în jur de 27 de miliarde de dolari (20 miliarde de lire sterline) și era doar în topul celor mai bogați 50 de oameni.

ADVERTISEMENT

Musk l-a depășit pe Warren Buffett în luna iulie, devenind cea de-a șaptea cea mai bogată persoană din lume, apoi l-a surclasat pe Bill Gates pentru a deveni al doilea cel mai bogat om din lume. Creatorul Tesla a obținut mai mulți bani în ultimul an decât întreaga avere a șefului Microsoft de 132 miliarde de dolari.

Tesla se confruntă în momentul de față cu o cerere de creștere a producției. Comenzile de până acum a fost susținute de noua fabrică din Shanghai, singura care produce în prezent vehicule în afara Californiei.

ADVERTISEMENT

Partenerul general al Loup Ventures, Gene Munster, a explicat că pentru a ține „pasul cu această cerere, compania trebuie să construiască rapid noi fabrici în Austin, Texas și Brandenburg, Germania. Producția de rampă este dificilă și va fi unul dintre cele mai importante subiecte Tesla în 2021, alături de statutul de FSD (Full Self-Driving)”

ADVERTISEMENT
Tags: