News

Elon Musk a lansat Tesla S Plaid, cel mai rapid model al mărcii: 320 km/h. Ce preț are vehiculul. Video

Elon Musk a prezentat Tesla S Plaid, cel mai rapid model al mărcii.
11.06.2021 | 09:13
Elon Musk a lansat Tesla S Plaid cel mai rapid model al marcii 320 kmh Ce pret are vehiculul Video
ADVERTISEMENT

”Trebuie să arătăm că o mașină electrică este cea mai bună mașină”, și-a început Elon Musk discursul de prezentare al Tesla S Plaid, cel mai rapid model al mărcii.

Conform prezentării, noul vehicul electric poate ajunge la 100 de km/h în doar două secunde, are o autonomie de peste 640 de kilometri și o viteză maximă de 320 de km/h.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să profite de această mașină de ultimă generație trebuie să scoată din buzunar circa 130.000 de dolari americani.

Elon Musk a prezentat Tesla S Plaid, cel mai rapid model al mărcii

Compania Tesla intenționează să înceapă livrările noului său model S Plaid de înaltă performanță încă din această lună. Conceput să fie cel mai capabil Tesla de până acum, acesta dispune de un ”tri-motor” realizând o putere combinată de 1.020 de cai putere.

ADVERTISEMENT

Conform prezentării, cele trei motoare electrice sunt dispuse astfel: două în spate și unul în față, scrie Autoweek.

Grație acestei structuri, vehiculul poate ”sprinta” către 100 km/h în mai puțin de două secunde și să atingă o autonomie de 640 de kilometri, în funcție de producător.

ADVERTISEMENT

”De ce să faci o mașină electrică atât de rapidă? Este ceva destul de important pentru viitorul energiei durabile. Trebuie să arătăm că o mașină electrică este cea mai bună mașină”, a spus Elon Musk, după ce a urcat cu mașina pe scenă, la o prezentare live, în fața clienților, la fabrica companiei din Fremont, California.

Același Musk a lăudat sistemul de divertisment al mașinii, spunând că este la nivelul unei PlayStation 5, în timp ce sistemul audio ar fi la nivelul unui home theater.

ADVERTISEMENT

”Viitorul mașinii va fi pe modul pilot automat iar divertismentul va deveni din ce în ce mai important. Vei dori să vizionezi filme, să te joci, să folosești internetul, când te deplasezi”, a spus Musk.

Patronul companiei Tesla, Elon Musk, al treilea cel mai bogat om al planetei

În prezent, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, se află pe poziția a treia în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei după ce la jumătatea lunii februarie CEO-ul Amazon Jeff Bezos l-a detronat de pe primul loc.

Potrivit Bloomberg, care analizează în timp real averea netă a celor mai bogate persoane din lume, Musk avea, în luna mai, 161 de miliarde de dolari. La acea dată, Bernard Arnault, președintele Louis Vuitton, urcase la 162 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: