News

Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari într-o zi. Gafa care l-a făcut să cadă pe 2 în topul bogaților

24.02.2021 | 16:39
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari intro zi Gafa care la facut sa cada pe 2 in topul bogatilor
ADVERTISEMENT

Elon Musk nu mai este cea mai bogată persoană din lume, după ce acțiunile Tesla au scăzut, luni, cu 8,6%. Asta vine după ce omul de afaceri a pierdut 15 miliarde de dolari în doar o zi.

Cel mai mare declin al Tesla, spun analiștii financiari, a survenit după ce Musk a făcut, în online, o serie de comentarii legate de prețurile Bitcoin și Ether, cele două monede virtuale concurente.

ADVERTISEMENT

Duminică, americanul a postat pe Twitter un mesaj extrem de scurt, format din 9 caractere, în care a susținut ideea că ”prețurile Bitcoin și ale criptomonedei rivale Ether par ridicate”.

Cum a pierdut Elon Musk 15 miliarde dolari într-o zi. Gafa uriașă a fondatorului Tesla

Recent, Elon Musk s-a identificat a fi unul dintre cei mai mari susținători ai criptomonedelor. Tweet-urile șefului Tesla în sprijinul Bitcoin au crescut prețurile marilor criptomonede în ultimele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, unul dintre tweet-urile sale recente l-a costat pe Musk 15,4 miliarde de dolari într-o singură zi. Acest lucru s-a întâmplat când acțiunile Tesla Inc. au scăzut cu 8,6% luni, ștergând pe loc o parte semnificativă din averea lui Musk, care astfel nu mai este cel mai bogat om din lume, scrie Independent.

Omul de afaceri american, născut în Africa de Sud, îl depășise pe Jeff Bezos, la începutul lui 2021, devenind oficial cea mai bogată persoană de pe Pământ, datorită unei creșteri a prețului acțiunilor Tesla.

ADVERTISEMENT

În ianuarie, s-a spus că Musk ar avea o avere de 188,5 miliarde de dolari, cu aproximativ 1,5 miliarde de dolari mai mult decât Bezos, care deținea primul loc din octombrie 2017.

Acum, averea multimiliardarului a scăzut la 166 de miliarde de dolari, potrivit sursei citate, acesta fiind depășit de Jeff Bezos, care are o avere de 186 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Analiștii: mesajele de pe Twitter, cauza pierderii miliardelor de dolari

Analiștii financiari consideră că tweet-urile recente ale lui Musk despre Bitcoin sunt unul dintre factorii care au contribuit la pierderile acțoiunilor Tesla. El a vorbit despre criptomoneda volatilă imediat după ce firma sa a anunțat că a investit în ea.

De altfel, tweet-urile controversate ale lui Musk nu sunt favorabile stabilității. Încă din vara lui 2020, compania sa a pierdut 14 miliarde doar pentru că excentricul antreprenor a scris că el crede că acțiunile companiei au fost supraevaluate.

Pe lângă Tesla, Musk mai conduce compania de rachete SpaceX și Neuralink, un startup care dezvoltă interfețe creier-mașină pentru a conecta, pe viitor, creierul uman la computere.

ADVERTISEMENT
Tags: