Miliardarul, director al Tesla și SpaceX, a finalizat achiziționarea rețelei sociale pentru 44 miliarde de dolari, conform presei din SUA.
Cel mai bogat om din lume are planuri mari cu Twitter și a luat deja primele măsuri concrete: a concediat imediat mai mulți directori, printre care pe CEO-ul Parag Agrawal, alături de directorul financiar Ned Segal și directorul juridic Vijaya Gadde, conform Washington Post.
Musk a achiziționat pe ultima sută de metri Twitter, după mai multe luni de certuri care urmau să fie soluționate la tribunal. Musk oferise în aprilie 44 de miliarde de dolari pentru Twitter, oferă acceptată de companie.
Cu toate acestea, Musk s-a răzgândit subit și părea că a renunțat la această achiziție, acuzând Twitter că a mințit și a ascuns mai multe detalii extrem de importante care au legătură cu algoritmul în care Twitter asigură dreptul libertății la exprimare pentru utilizatori.
Mai mult, presa din SUA a scris că Musk vrea să concedieze aproximativ 75% din totalul angajaților, pentru a face afacerea mai profitabilă. Twitter replicase și le transmitea oamenilor să stea liniștiți pentru că nu vor avea loc concedieri, însă imprevizibilul Musk nu pare să fi renunțat la acest plan.
Elon Musk a anunțat că îl interesează mai mult libertatea de exprimare comparativ cu profitul, asta în condițiile în care Twitter i-a blocat contul lui Donald Trump, fostul președinte SUA, pentru că acesta avea mesaje care au fost considerate instigatoare.
Dacă Elon Musk nu ar fi cumpărat Twitter, conform înțelegerii inițiale, cazul s-ar fi soluționat la tribunal unde exista deja o primă înfățișare programată pentru 28 octombrie.
Miliardarul a anunțat deja că vrea să crească numărul de utilizatori pe Twitter de la 230 de milioane, cât există în prezent, la 1 miliard. Totodată, Musk a testat deja piața și a vorbit despre o posibilă taxă pentru cei care au cont de Twitter, probabil pentru a observa reacția oamenilor.
Libertatea de exprimare rămâne cel mai important aspect pentru Elon Musk, care pare dispus să extindă această libertate chiar și cu riscul unor mesaje care instigă la ură sau care sunt pur și simplu fake news.
O mare problemă pe care o vor avea angajații Twitter, conform presei de specialitate din SUA, e faptul că Elon Musk nu este adeptul muncii de acasă. Asta, în condițiile în care angajații Twitter majoritatea lucrează de acasă și au îmbrățișat acest stil de viață.
La Tesla, o altă companie a lui Musk, angajaților li s-a impus să muncească de la birou cel puțin 40 de ore pe săptămână pentru a nu fi concediați, conform acelorași surse.