News

Elon Musk a rămas șocat după ce steagul României a ajuns subiect global de discuție: ”De ce se vorbește despre asta?

09.09.2019 | 17:36
Elon Musk a ramas socat dupa ce steagul Romaniei a ajuns subiect global de discutie De ce se vorbeste despre asta

Recent, internauții din întreaga lume au fost șocați de o descoperire incredibilă. România și statul Ciad au steaguri în culori asemănătoare, iar acest amănunt a fost îndelung dezbătut pe rețelele sociale, fotografia în care cele două drapele apar în paralel, devenind rapid virală pe rețelele de socializare. Printre cei care s-au minunat de asemănarea izbitoare se numără și Elon Musk.

Elon Musk, uimit de asemănarea dintre steagurile României și Ciadului

Într-un mesaj postat pe contul personal de Twitter, cunoscutul om e afaceri american de origine sud-africană și deținător al marilor companii Tesla și SpaceX i-a întrebat pe cei care îi urmăresc activitatea în mediul online de ce s-a făcut vâlvă pe această temă, în condițiile în care multe state au steaguri asemănătoare.

De ce se vorbește despre asta?, a scris Elon Musk în descrierea imaginii în care steagurile României și Republicii Ciad sunt puse în oglindă, iar reacțiile fanilor săi nu au întârziat să apară. Aceștia i-au răspuns prin diverse glume similare, postând fotografii sau chiar „grafice” cu mesaje în aceeași notă comică.

Steagurile României și Ciadului seamănă izbitor
Steagurile României și Ciadului seamănă izbitor

Steagurile României și Ciadului seamănă izbitor, însă cazul nu este unul izolat

Majoritatea celor care au văzut postarea fondatorului Tesla i-au transmis acestuia că România și Ciad nu sunt un caz singular și că există multe alte țări care au steaguri asemănătoare sau în care diferă doar ordinea culorilor.

Potrivit Encyclopedia Britannica, România a adoptat designul actual al steagului în anul 1861, în timp ce Republica Ciad a făcut-o 1959, de îndată ce a obţinut independenţa de la Franţa. Iniţial, ţara africană a luat în considerare un steag care să aibă culorile verde, galben şi roşu, dar a descoperit ulterior că Mali folosea deja această combinație. În aceste condiții, culoarea verde a fost înlocuită cu albastru, şi astfel s-a produs asemănarea cu steagul României.

De notat este faptul că drapelul ţării noastre are culorile mai deschise decât cele care se află pe steagul statului african. În plus, nu numai Ciad şi România au steaguri asemănătoare. Polonia, Monaco şi Indonezia împart un design asemănător al drapelelor (n.r. două linii alb şi roşu pe verticală). De asemenea, Ecuador, Venezuela şi Columbia împart aceleaşi culori pe steagurile lor, având în vedere că au făcut parte din aceeaşi ţară, Columbia Mare, care s-a dizolvat în anul 1822.