News

Elon Musk, amenințat de hackerii din Anonymous: „Nu ești decât un bogătaș narcisist, dornic de atenție”. Video

Șeful companiei Tesla, Elon Musk, a fost acuzat, printr-un mesaj video al grupării Anonymous, că se folosește abuziv de poziția sa pe piața criptomonedelor și că este interesat doar să facă bani.
06.06.2021 | 17:37
Elon Musk amenintat de hackerii din Anonymous Nu esti decat un bogatas narcisist dornic de atentie Video
ADVERTISEMENT

Gruparea Anonymous l-a avertizat Elon Musk să se aștepte la represalii pentru acțiunile sale. Hackerii îl acuză pe miliardar că afectează viețile oamenilor de rând doar din dorința de a obține profit.

Miliardarului i se impută că a speculat în folos personale opinia favorabilă a oamenilor care își doreau o lume care să utilizeze doar mașini electrice

ADVERTISEMENT

Oamenii încep să-și dea seama că nu ești nimic altceva decât un alt bogătaș narcisist dornic de atenție. Se pare că încercarea ta de a salva lumea își are mai degrabă originea în sentimentul de superioritate și complexul salvatorului decât în grija față de umanitate”, se arată în mesajul postat de Anonymous.

Mesajul pentru Musk: „Ți-ai găsit un adversar pe măsură”

Hackerii îi impută lui Musk „condițiile intolerabile” în care lucrează angajații săi și este invocată și exploatarea copiilor din minele de litiu din Africa,  mineral folosit la bateriile mașinilor electrice.

ADVERTISEMENT

Te-ai proclamat prematur împărat al planetei Marte”,  este un alt reproș la adresa miliardarului.

Miliardarul este avertizat că firma lui nu este singura implicată în dezvoltarea tehnologiilor non-poluante și explorarea spațiului. În schimb, Musk își obține banii în principal din subsidiile guvernamentale pe care apoi le-ar folosi pentru speculații pe piața Bitcoin.

ADVERTISEMENT

Acțiunile sale pe piața criptomedelor ar fi afectat veniturile americanilor de rând care s-au gândit să investească în acest domeniu. De altfel, acesta este nemulțumirea cel mai mult invocat în mesajul de amenințare.

Poate te crezi cel mai deștept din încăpere, dar acum ți-ai găsit un adversar pe măsură. Noi suntem Anonymous, noi suntem legiune! Așteaptă-ne!”, se mai spune în mesaj, fără a detalia represaliile la care hackerii vor să recurgă împotriva lui Elon Musk.

ADVERTISEMENT
Tags: