News

Elon Musk are probleme cu angajații Twitter, după ce a cumpărat compania. Ce planuri are miliardarul

La doar câteva zile după ce a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a deveni proprietarul Twitter, Elon Musk are deja probleme cu angajații. Ce planuri are patronul Tesla.
01.05.2022 | 11:50
Elon Musk are probleme cu angajatii Twitter dupa ce a cumparat compania Ce planuri are miliardarul
Ce planuri are Elon Musk după ce a devenit patronul platformei Twitter. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nu a trecut nicio săptămână de când Elon Musk a cumpărat platforma de socializare Twitter, iar problemele de ordin administrativ încep să se întețească la vârful companiei.

Ce planuri are Elon Musk după ce a devenit patronul platformei Twitter

După achiziția rețelei de socializare Twitter, pentru care a plătit suma record de 44 de miliarde de dolari, Elon Musk se confruntă cu furia angajaților.

ADVERTISEMENT

Nu mai târziu de vineri, 29 aprilie, directorul executiv Parag Agrawal a încercat să potolească furia angajaților, în timpul unei ședințe.

La această întâlnire, acestuia i s-au cerut clarificări în legătură cu exodul de angajați, provocat de anunțurile lui Musk, cu referire la reducerea salariilor și la restructurare.

ADVERTISEMENT

Ședința are loc după ce Musk a criticat în mod repetat practicile de moderare a conţinutului Twitter şi pe un director executiv de top responsabil cu stabilirea politicilor de exprimare şi siguranţă.

Cei aflați la conducerea companiei au declarat că societatea va monitoriza zilnic uzura personalului, dar că este prea devreme pentru a spune cum va afecta acordul de cumpărare cu Musk păstrarea personalului, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Musk ar fi propus creditorilor reducerea salariilor din consiliul de administraţie şi a celor din conducere.

Momentan, reducerile exacte ale costurilor rămân neclare, potrivit sursei citate. Voci din interior spun Musk nu va lua decizii privind reducerile de personal până când nu va prelua oficial proprietatea Twitter.

ADVERTISEMENT

Elon Musk ar fi promis restructurarea companiei Twitter

Presa internațională a scris în repetate rânduri, având la bază pozițiile publice ale lui Musk, că acesta vizează restructurarea companiei care anul trecut a avut pierderi de 660 de milioane de dolari. El ar fi promis, în proiectul de afaceri, că va reduce salariile directorilor.

Elon Musk a criticat directorii executivi pentru practicile Twitter de moderare a conținutului.

În ceea ce-l privește pe CEO-ul Agrawal, se estimează că el va primi o primă compensatorie de 42 de milioane de dolari, dacă ar rezilia contractul său de muncă, în termen de 12 luni de la schimbarea acționariatului companiei de social media, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: