News

Elon Musk devine acționar principal la Twitter. Valoarea companiei a explodat în doar câteva ore

Omul de afaceri Elon Musk a achiziționat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter Inc, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari. Prin această mișcare, șeful Tesla a devenit, cel mai probabil, acționar principal.
04.04.2022 | 19:24
Elon Musk devine actionar principal la Twitter Valoarea companiei a explodat in doar cateva ore
Elon Musk a devenit acționar principal al companiei care deține Twitter
ADVERTISEMENT

Elon Musk, unul dintre cele mai urmărite personaje de pe Twitter, a crescut valoarea companiei care deține platforma de socializare cu peste 20%, în doar câteva ore, după ce a anunțat că a achiziționat un pachet de 9,2% din acțiuni, pe care a plătit aproape 3 miliarde de dolari.

Elon Musk a criticat Twitter înainte să-l cumpere

Șeful Tesla are peste 80 de milioane de urmăritori pe contul său de Twitter, pe care l-a deschis în anul 2009. Interesant este că în ultima perioadă, Musk a postat mai multe mesaje critice la adresa platformei, pe care a acuzat-o că subminează democrația prin nerespectarea principiilor libertății de exprimare. Miliardarul anunțase pe Twitter că se gândește chiar la înființarea unei noi platforme sociale.

ADVERTISEMENT

Elon Musk, fondatorul companiei aeronautice Space X, este considerat, în acest moment, cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată la peste 300 de miliarde de dolari, conform Bloomberg.

Conform Reuters, afaceristul deține în acest moment 73,5 milioane de acțiuni la Twitter, prin intermediul fondului de investiții Elon Musk Revocable Trust, al cărui unic administrator este. Vanguard, al doilea mare acționar al Twitter, deține în acest moment un pachet de 8,79% din acțiuni.

ADVERTISEMENT

Elon Musk a devenit cunoscut pentru modul în care reușește să influențeze valoarea acțiunilor unor companii importante din Statele Unite prin postarea unor simple mesaje pe contul său de Twitter.

Elon Musk, amendat cu zeci de milioane de dolari pentru postări pe Twitter

În 2021, Musk a fost dat în judecată de un investitor al Tesla, pe motiv că postările sale au adus pierderi de miliarde de dolari pentru acționarii companiei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Elon Misk ar fi scris că are ”finanțare asigurată” pentru a retrage Tesla de pe piața bursei, într-o tranzacție de 72 de miliarde de dolari.

În realitate, Musk nu avea nici o finanțare, iar Musk și Tesla au plătit amenzi civile în valoare de 20 de milioane de dolari din partea Comisiei americane pentru bursă și valori imobiliare. Avocații Tesla au fost nevoiți ca, de atunci, să verifice tweet-urile lui Elon Musk.

ADVERTISEMENT
Tags: