News

Elon Musk, din nou cel mai bogat om al planetei. Ce avere are șeful Tesla

Elon Musk a redevenit, oficial, cel mai bogat om al planetei. Averea șefului Tesla a crescut considerabil în ultima perioadă.
01.06.2023 | 09:31
Elon Musk din nou cel mai bogat om al planetei Ce avere are seful Tesla
Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Averea sa a trecut de 190 de miliarde de dolari. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lupta crâncenă dintre Elon Musk și Bernard Arnault pentru poziția de cel mai bogat om al planetei continuă. Cei doi miliardari și-au împărțit acest loc în decursul ultimelor luni. La mare distanță de ei se află Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Averea sa a trecut de 190 de miliarde de dolari

În prezent, conform datelor Bloomberg Billionaires Index date publicității joi, 1 iunie, CEO-ul Tesla, Elon Musk, este din nou cea mai bogată persoană din lume. Acțiunile companiei sale de mașini electrice au crescut cu aproximativ 24% în luna mai, potrivit CNBC.

ADVERTISEMENT

În primele luni din 2023, averea lui Musk a crescut spectaculos cu 40,3%. A ajuns la 192 de miliarde de dolari, reiese din indexul celor de la Bloomberg. În schimb, conturile lui Bernard Arnaud, președintele și directorul executiv al grupului Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), înregistrează o pierdere de peste 5 miliarde de dolari.

Astfel, francezul cade pe locul doi în topul miliardarilor lumii, cu 187 de miliarde dolari. El se menține însă înaintea lui Jeff Bezos care deţine 144 de miliarde de dolari. Acesta din urmă a pierdut ”doar” 1 miliard de dolari recent.

ADVERTISEMENT

Elon Musk și Bernard Arnault, luptă strânsă pentru locul 1 în topul miliardarilor

Directorul general al Tesla a fost detronat de pe primul loc de Bernard Arnault în decembrie 2022. De atunci, Musk a rămas pe locul 2 timp de mai bine de două luni.

În februarie 2023, Elon Musk şi-a recâştigat ”coroana” de cel mai bogat om din lume. Și atunci, o creștere a acţiunilor Tesla l-a readus pe primul loc în clasamentul miliardarilor. Averea americanului era estimată în debut de an la circa 187 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

A rezistat pe tron până în aprilie. În primăvara acestui an, Bernard Arnault, directorul executiv al LVMH, a redevenit cel mai bogat om din lume. Avea atunci o avere estimată la 211 miliarde dolari, potrivit unui top realizat de Forbes.

Francezul era secondat de Elon Musk, cu o avere estimată la 180 miliarde dolari. Urmau apoi Jeff Bezos (114 miliarde dolari) și Larry Ellison, fondator și CEO Oracle (107 miliarde dolari).

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii se mândresc în continuare cu cei mai mulți miliardari. În top 10 Bloomberg Billionaires Index, din primii 10 clasați, 9 sunt oameni de afaceri de peste ocean.

ADVERTISEMENT
Tags: