News

Elon Musk dorește să devină proprietarul rețelei Twitter. Ofertă uriașă făcută de miliardar

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a făcut joi o ofertă de preluare a tuturor acțiunilor la platforma de socializare Twitter. Suma oferită de miliardar: 41,39 miliarde de dolari.
14.04.2022 | 22:01
Elon Musk doreste sa devina proprietarul retelei Twitter Oferta uriasa facuta de miliardar
ADVERTISEMENT

Elon Musk, patronul Tesla şi SpaceX, considerat cel mai bogat om din lume, dorește să devină deținătorul uneia dintre cele mai populare platforme de socializare.

Elon Musk oferă peste 40 de miliarde de dolari pentru a cumpăra rețeaua Twitter

Recent, omul de afaceri a achiziționat un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter Inc, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Acum, miliardarul a mai făcut un pas. Patronul Tesla şi SpaceX, considerat de revista Forbes cel mai bogat om din lume, propune peste 40 de miliarde de dolari ca să cumpere reţeaua de socializare Twitter.

Elon Musk a depus o ofertă de preluare a Twitter, la un preț de 54,20 dolari pe acțiune, respectiv o sumă totală de 41,39 miliarde de dolari, potrivit The Independent.

ADVERTISEMENT

Mișcarea vine după ce Musk respinsese un post de administrator care i se propusese pentru o perioadă de doi ani. Între timp, multimiliardarul şi-a schimbat complet strategia. El se gândește să-și regândească poziția de acționar în cazul în care oferta de cumpărare nu-i va fi acceptată.

”Aceasta este cea mai bună şi ultima mea oferta şi, dacă nu va fi acceptată, voi fi nevoit să îmi regândesc poziţia de acţionar”, a scris Elon Musk, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Twitter, Bret Taylor.

ADVERTISEMENT
  • 219 de miliarde de dolari este averea estimată a lui Elon Musk, conform Forbes

Elon Musk, critici dure pentru platforma de socializare

În ultima perioadă, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit unor declarații ale miliardarului, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

”În perioada care a trecut de la investiţia mea am ajuns la concluzia că firma nu va înflori şi nici nu îşi va îndeplini nevoia sa socială în forma sa actuală. Twitter trebuie să fie transformată într-o companie privată”, mai spune Musk.

ADVERTISEMENT

Elon Musk este un utilizator frecvent al Twitter. El are aproape 82 de milioane de utilizatori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

După ce și-a înaintate oferta, Musk a postat pe Twitter un mesaj scurt: ”Am făcut o ofertă…” alături de un link către Comisia de Valori Mobiliare din SUA.

Reacția Twitter după oferta lui Musk

Consiliul de administrație al Twitter a anunțat că va evalua oferta din partea șefului Tesla, Elon Musk, de a achiziționa compania de social media, a anunțat, joi, rețeaua.

”Consiliul de administrație Twitter va analiza cu atenție propunerea. Vom lua cea mai bună decizie care să fie în interesul companiei și al tuturor acționarilor Twitter”, au spus cei de la Twitter, confirmând că au primit oferta lui Musk.

ADVERTISEMENT
Tags: